KVINDELANDSHOLDET I SKÆBNEKAMP mod Østrig m/livelink

Det er på alle måder en højspændt ishockeyaften i aften.

Måske den mest spændende hidtil i sæsonen. DM-finale, femte finale i 1. division og nede i Ungarn spiller kvindelandsholdet den vel nok vigtigste kamp nogensinde. 

En sejr mod Østrig kan sende Danmark et stort skridt frem mod en oprykning til den bedste VM-gruppe – dog er der intet, der kan afgøres i aften i en Division IA-pulje, der ser historisk jævnbyrdig ud.

Der er ikke tid til blundere for de danske kvinder, der tabte en hel kamp på gulvet mod Ungarn i de midterste 20 minutter, hvor værterne gik fra 0-2 til 4-2. Ungarn endte med at vinde 6-2, og nu er det pludselig værterne, der er på toppen af tabellen.

– Det er en supertæt turnering, og ingen havde forventet, at et hold skulle gå lige igennem turneringen uden pointtab. Med to kampe igen har vi stadig alt i egne hænder, mere kunne vi ikke bede om før turneringen gik i gang. Vi har vundet otte kampe i træk i sæsonen, og der kommer altid et nederlag. Der er godt humør, vi har trænet godt og vi er absolut klar til kampen mod Østrig, siger landstræner Fredrik Glader til ishockeylandsholdenes Facebook-side. 

– Vi indledte turneringen godt mod Slovakiet, fortsatte solidt mod Italien og mod Ungarn var vores første periode, den bedste hidtil i turneringen. Til gengæld var anden periode den dårligste. Alt studsede imod os, ungarerne fik medvind og vi tog dårlige beslutninger. Kampen vendte. Til gengæld fik vi rejst os i tredje periode, og vi kunne lige så godt have reduceret. Der var gode ting at tage med, men vi lærte, at der bestemt ikke er tid til udfald, siger Glader.

Danskerne er klar igen. Østrig venter – kampstart 20:30 og streamlinket finder du her: https://www.youtube.com/watch…