Kvindelandsholdet har bedre muligheder for at komme til OL

Det danske kvindelandshold får fremover bedre muligheder for at kvalificere sig til den olympiske ishockeyturnering.

Det internationale ishockeyforbund, IIHF, har nemlig meldt ud, at antallet af deltagernationer i kvindernes turnering ved det kommende vinter-OL i Beijing i 2022 kommer til at tælle ti hold mod de hidtidige otte.

Det er den internationale olympiske komité, IOC, som onsdag tog beslutningen om at udvide kvindernes OL-turnering.

– IIHF er ekstremt glade og tilfredse med IOC’s beslutning om at øge antallet af kvindelige ishockeyhold. Det er noget, vi har diskuteret længe, og vi er glade for, at det bliver til virkelighed i Beijing i 2022, siger IIHF-præsident René Fasel om beslutningen.

Den første OL-ishockeyturnering for kvinder blev spillet ved vinter-OL i Nagano i 1998. Her var seks hold med, og siden har turneringen bestået af otte hold. Hos herrerne vil der fortsat være 12 landshold med i OL-turneringen ved næste vinter-OL.

– Dette er en af de største milepæle for kvindeishockeyen siden den kom med på OL-programmet i Nagano i 1998 og for alle kvindelige spillere, der drømmer om at konkurrere ved OL. Det afspejler også den fremgang og vækst, kvindeishockeyen oplever, samt den øgede ligestilling af kønnene, siger René Fasel.

Det ligger fast, at Kina vil få en plads i både kvindernes og mændenes OL-turnering i 2022, mens de øvrige deltagere vil blive fundet gennem verdensranglisteplaceringen og en kvalifikationsturnering.