Kulturministeren vil tjekke op på udlændingeloftet

Foto: Jan Korsgaard

Otte udlændinge pr. hold i Metal Ligaen er i strid EU-lovgivningen om arbejdskraft i fri bevægelse. Det var ikke nogen hemmelighed tidligere, og det er det heller ikke mere, men nu ønsker kulturminister Bertel Haarder en redegørelse fra DIF omkring reglementet i den bedste danske ishockeyliga.

Det skriver Avisen.dk i dag.

– Regler er til for at blive overholdt – uanset om de er formuleret i Folketinget eller i EU – og jeg har naturligvis en forventning om, at idrættens specialforbund lever op til de gældende regler, skriver Bertel Haarder således til Avisen.dk – og i DIF bekræfter Poul Broberg, der er chef for public affairs, at der er kommet en henvendelse, som bliver besvaret i løbet af to uger.

– Det er Danmarks Ishockey Union, der står til ansvar for deres regler. Det kan DIF aldrig komme til at stå til ansvar for, siger Poul Broberg dog ligeledes til Avisen.dk.

DIF vejleder sine specialforbund til ikke at have udlændingebegrænsninger i ligaerne, men det har klubberne i Metal Ligaen – som de fleste ved – omgået ved en såkaldt “gentleman agreement”.

Som de fleste også ved, blev Gentofte Stars taberdømt i fire kampe tidligere på sæsonen for i en periode at have benyttet  ni udlændinge. Det havde dog ikke nogen praktisk betydning, eftersom Gentofte i forvejen havde tabt samtlige fire kampe.