KSF sender ungdomshold til verdens største turnering i Canada

KSF sender i den kommende sæson – med supplement fra Ama’r Jets – et hold til den største ungdomsturnering i verden, skriver klubben i en meddelelse.

– Vi er stolte over at kunne annoncere, at KSF i den kommende sæson som første danske klub nogensinde sender 2 U13-hold til Quebec for at deltage i verdens største PeeWee (U13) turneringer – også kendt som de uofficielle PeeWee-verdensmesterskaber for klubhold, skriver ungdomsformand Laust Weise.

Næste sæsons udgave spilles i februar 2018 og her bliver der for første gang nogensinde deltagelse af hold fra Danmark.

Turneringerne har siden 1960 været afholdt hvert år i vinterferien og er i dag så store, at:

  • De hvert år har deltagelse af ca. 225 hold (ca. 3.500 U13 spillere) fra hele verden
  • De hvert år har besøg af mere end 200.000 tilskuere (næsten det samme som VM), der kommer ind overværer PeeWee kampene
  • finalerne vises på nationalt TV
  • Som første Danske hold skal vi forvente interview til såvel Canadisk TV og aviser
  • mere end 1.000 er tilknyttet for at planlægge og afholde turneringerne.
  • en stor del af nutidens stjerner har PeeWee turneringerne i Quebec som største oplevelse i deres ungdoms-ishockeykarriere

– For at kunne stille 2 fulde hold og give så mange som muligt denne oplevelse, vil det ene hold blive suppleret med spillere fra Ama’rs U13 hold, hvor alle U13 spillere har fået muligheden for at deltage – vi er glade for at både spillere og Ama’r som klub ønsker at deltage i denne oplevelse, lyder det fra KSF.

Skulle holdene (mod forventning) blive slået ud før finalerne, så arrangerer turneringerne træningskampe rundt i Quebec’s ishaller, så spillerne er garanteret cirka ni kampe under turen.

Det er intentionen og aftalt med arrangørerne, at KSF fremover vil deltage i turneringerne hvert 2. år – hvorved alle KSF-spillere fremover vil blive tilbudt muligheden for at deltage og have dette at se frem til på U13.

– For den kommende sæsons U15 hold, som ikke kan nå at få denne oplevelse med, er vi i fuld gang med at se på mulighederne for lignende tur i sæsonen 2018/2019 – så de ikke snydes for muligheden for en lignende oplevelse med og omkring ishockey i KSF, forklarer en stolt ungdomsformand.