Kroselj sikrede tre point til Rødovre

Aalborg Pirates – Rødovre Mighty Bulls 1-2 (0-0, 1-1, 0-1) Metal Cup-pokalen blev vist frem på isen, da spillerne kom på isen til indløbet. Det gav et mindre jubelbrøl, da pokalen blev løftet inde på isen af maskotten, Kaptajn Ding Dong.

Til kampen var der ikke noget nyt på skadesfronten ved Aalborg, hvilket betød, at Aalborg var uden Bjarke Møller, Kristian Kodal samt Martin Højbjerg. Hos Rødovre var der afbud til målmændene, Jon Lee-Olsen og Stefan Ridderwall samt backen Patrick Flügge og forwarden Rasmus Astrup.

Aalborg startede kampen i godt tempo, og meget af spillet foregik det Rødovres zone, men Rødovre var gode til at holde Aalborgspillerne med ryggen mod mål, så det var ikke mange gange, at Gasper Kroselj blev sat på prøve.

Et par gange var Kirill Kabanov hurtigt med et håndledsskud, men begge gange var Kroselj hurtig ved stolpen. Rødovre var tæt på et par gange, men det var, når Pirates-defensiven lige var ukoncenteret i et par små omgange, og pucken hoppede rundt. Ellers havde Aalborg godt styr på Rødovre. 0-0 efter de første tyve minutter, hvilket man ikke kunne sige det store til.

Der kom gang i målscoringen i anden periode, hvor det var Rødovres Anders Schultz, der blev sendt afsted i et breakaway, hvor han lagde pucken sikkert i nettet bag Tadeas Galansky, der ikke blev noteret for de store redninger i anden periode, hvor størstedelen af spillet foregik i Rødovres zone.

Det betød også, at Morten Andreasen måtte tage en udvisning efter spillet havde været i zonen i næsten to minutter. I powerplayet var Mikkel Højbjerg først over pucken i slottet og han sendte pucken i nettet til udligning. Aalborg blev ved med at presse på for yderligere scoringer, men det var helt lige efter 2. periode. En periode, som Aalborg vandt med 20-5 i skud.

Rødovre blev ved med at stå godt i egen zone, mens Aalborg blev ved med at sende pucke mod Kroselj i målet, men man var ikke klar med en mand til at tage returen. Rødovre holdt i store dele af perioden den puckførende spiller med ryggen mod mål, mens gæsterne også var opmærksom på de andre modstandere.

Med et par minutter tilbage af perioden fik Julian Jakobsen en udvisning for en albuetackling, og Rødovre var ikke langsomme til at udnytte denne mulighed. Morten Andreasen tog pucken ind foran mål, og det så ud til, at Tadeas Galansky havde dækket af, men pucken fandt alligevel vej i nettet til stor jubel hos gæsterne. Aalborg satsede alt med Galansky ud af målet med små 25 sekunder igen, men man fik ikke lagt det store pres på mål, og tiden løb af uret.

Gasper Kroselj er kommet ind som den femte målmand med spilletid i Rødovre i denne sæson, og han viste i dag sin store klasse. Da Rødovre var under stort pres i anden periode havde han flere store redninger, der holdt Rødovre inde i kampen. Rødovre tabte skudstatistikken med 33-18, og især i anden periode var Rødovre under pres. Her tabte man den med hele 20-5.