Krog og Henderson matchvindere i uskøn affære

Vojens Efterskole
Foto: iShoot.dk
Vojens Efterskole

SønderjyskE-Hvidovre Ishockey Fighters 2-1 (1-1,0-0,0-0) 0-0,1-0 Med fem straffeslag reddet i aftenens afgørende omgang i SE Arena, blev Kasper Krog helten for hjemmeholdet i aften i Vojens. SønderjyskE sled sig til en 2-1-sejr over et hårdt kæmpende Hvidovre-hold, der måtte undvære karantæneramte Christian Vaagensø og også fik sendt David Sätmark i bad i løbet af kampen.

Første periode blev en ganske ujævn affære, grundet en hel stribe udvisninger. Flere af dem i den tynde kategori, som da Derek Damon efter en hård slashing måtte skøjte til udskiftning, mens staven blev liggende på isen.

Amerikaneren blev udvist to minutter for ulovligt udstyr, men bare sekunder senere blev Hvidovre idømt en udvisning for ulovlig blokering, hvilket lignede en lille kompensation.

Chancemæssigt tegnede værterne sig for det meste, dog uden ret megen skarphed. Især Kevin Henderson tegnede sig for et par brændte direktører. Godt midtvejs i perioden kom kampens første scoring.

Ikke overraskende faldt den i spil fem mod fire, da Rasmus Hansen sluttede en tre mod to situation.

Føringen blev dog kort, da Anders Førster minuttet efter udnyttede Tyler Fiddlers frække pasning bag om ryggen til at bringe balance i regnskabet. Flere scoringer blev det ikke til efter tyve minutter, hvor udvisningsboksen kom på langt mere arbejde end måltavlen. 1-1 efter 20 minutter.

De næste tyve mlnutter bød ligeledes på en rodet omgang hockey og hele to brændte straffeslag.

Steffen Frank smækkede et håndledsskud på stolpen efter små fire minutter, men ellers var der langt mellem snapsene i begge ender af isen.

Da Kristoffer Mohr blev sendt til to minutters afkøling knapt midtvejs i perioden, oplevede man en lidt spøjs situation, idet hjemmeholdet trods undertal tilkæmpede sig ikke bare eet, men hele to straffeslag.

Først var det Derek Damon der blev nedlagt på en friløber og kort efter samme scenarie, men med Tyler Fiddler i hovedrollen.

Begge brændte de dog de efterfølgende straffeslag.

Derek Damon var tydeligt mærket af den hårde slashing fra første periode og overlod blandt andet også sin faceoff- tjans til kædekammerat Henderson.

Mål forblev en mangelvare perioden igennem, men kort før pausen, blev publikum budt på lidt dramatik, da David Satmark gik voldsomt hårdt i ryggen på Steffen Frank. Svenskeren modtog en badebillet og gav dermed hjemmeholdet muligheden for at starte tredje periode i overtalsspil.

Overtalsspillet bød ikke på de store chancer. Henderson havde en enkelt mulighed, men ingen fart og præcision i power play hos værterne.

Det blev mere stillingskrig end godt spil, men gæsterne fik dog tilspillet sig en friløber ved Morten Povlsen, men Kasper Krog klarede med bravour.

Tiden tikkede ud og de to hold måtte i overtid.

Her havde Jace Coyle afgørelsen på staven men for anden gang denne aften fik Lundstrøm hjælp fra stolpen.

Derfor måtte man ty til straffeslag for at finde en vinder og efter to brændte straffeslag i ordinær tid var det med blandede følelser hos hjemmepublikummet man gik ind til afgørelsen.

Kevin Henderson blev den eneste målscorer i 10 straffeslag i alt, og han blev dermed matchvinder for sønderjyderne, der smed et vigtigt point i Final Four-ræset. Niveau til den slutrunde var de muligvis trætte sønderjyder – tre kampe på fem dage – også langt fra i aften. SønderjyskE manglede Greg Gibson, men havde til gengæld fået backen Daniel Kønig Hansen tilbage.

Hvidovre kunne med en vis tilfredshed tage bussen hjemad i vished om, at stillingen i bundkampen mod Herlev igen var udlignet.