Kopitar scorer 80 millioner dollars

Foto: Bridget Samuels

Anze Kopitar har lørdag skrevet under på en ny kontrakt med Los Angeles Kings, som gør den slovenske stjerne til en yderst velhavende herre. Den nye kontrakt gælder for de næste otte sæsoner og sikrer Kopitar hele 80 millioner dollars på bankkontoen.

28-årige Kopitar tager med den nye kontrakt et ordentligt skridt opad på lønstigen. Anze Kopitars nuværende kontrakt, som udløber til sommer, har indbragt ham $6,8 millioner om året, men fra næste sæson og otte år frem vil den slovenske center i gennemsnit tjene $10 millioner om året.

Anze Kopitar bliver dermed den tredjehøjst lønnede spiller i NHL. Han tjener fra næste sæson kun en halv million dollars mindre om året end Chicago Blackhawks-stjernerne Jonathan Toews og Patrick Kane, som er ligaens topscorere med deres årlige hyre på $10,5 millioner.

Kopitar er en vigtig spiller for Kings, og med den nye kontrakt bliver han også klubbens bedst betalte, da han overgår backen Drew Doughty, som tjener $7 millioner om året, markant. Anze Kopitar har lavet 645 point i 725 NHL-kampe for Kings, og han har vundet to Stanley Cup-titler med klubben.