Kontroversiel ekspert: Andersen er Torontos største fejl nogensinde

Foto: Jan Korsgaard

Der blev bestemt ikke sparet på kritikken af Frederik Andersen, da den karismatiske og kontroversielle NHL-ekspert Don Cherry lørdag aften analyserede, hvorfor Toronto Maple Leafs kun har vundet en af sine første fem kampe i sæsonen.

– Deres problem lige nu er, så vidt jeg ved, deres målmand. Jeg ved godt, at han var skadet og så videre, sagde Don Cherry lørdag aften i sit faste element Coach’s Corner på Sportsnet.

Den 82-årige Cherry, som ofte deler vandene med sine udtalelser, undrer sig over, at Toronto valgte at smide James Reimer på porten og hente Frederik Andersen ind. De to målmand havde næsten identiske redningsprocenter i sidste sæson, selvom Reimer ifølge Don Cherry spillede bag ligaens dårligste forsvar, mens Andersen spillede bag det bedste.

Derfor er Cherry heller ikke bleg for allerede nu at fælde dom over den handel, Maple Leafs foretog, hvor de tradede sig til Frederik Andersen og udstyrede ham med en fem-årig kontrakt og tjansen som klubbens klare førstevalg i målet.

– Det er den største fejl, de nogensinde har lavet. Det er Leafs’ problem lige nu og grunden til, at de taber. Jeg tør godt gå ud og sige, at deres målmandsspil er elendigt, lyder det fra Don Cherry.

Frederik Andersen har lukket 15 mål ind i sine første fire kampe for Maple Leafs og står indtil videre noteret for en gennemsnitlig redningsprocent på 87,9.

Hør Don Cherrys voldsomme kritik af Frederik Andersen her: