Kommunen sagde ja til Hvidovre-forskud på 500.000 kroner

Aalborg Pirates VS Hvidovre Fighters ( 2-4 ) 12- 12 - 2017

I går kom det frem, at Hvidovre Ishockey Fighters havde søgt om et forskud på 500.000 kroner ved Hvidovre Kommune til at drive klubben for resten af sæsonen. Kommunen sponsorerer klubben med 1,2 millioner kroner årligt i to år, og det var en forskudsbetaling for 2018/19-beløbet, som Fighters-organisationen søgte om.

I aftes stemte Hvidovre Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg ja til ønsket. Dog med det forbehold, at Hvidovre Ishockey Fighters spiller i Metal Ligaen i næste sæson. 

Hvis ikke, skal beløbet tilbagebetales. Teksten fra det kommunale referat lyder således: 

“Der foretages en forskudsudbetaling på 500.000 kr. til Hvidovre Fighters af det årlige kommunale sponsorbeløb. Forskuddet ydes på betingelse af, at beløbet tilbagebetales til Hvidovre Kommune såfremt Hvidovre Fighters ikke optages i Metal Ligaen for sæson 2018/2019. Herfor stemte alle.”

Alt tyder dermed på, at Hvidovre lever og også i den kommende sæson fortsætter som Metal Liga-klub. I går skrev Hvidovre i en pressemeddelelse: 

– Projektet og visionen er intakt. Vi er stolte af resultaterne på isen og ser frem til at tage hul på kommende sæsoner, hvor resurserne ikke i samme grad skal anvendes på opstarts- og etableringsudfordringer, og hvor de gode dialoger med yderligere sponsorer, såvel de tidligere støtter som heltnye sponsorer, kan modnes og komme helt i mål.

– Ligeledes har vi identificeret besparelser såfremt turneringsstrukturen ændres samt i vores egne rækker, hvor vi vil drage fordel af den længere startbane og tidligere tilgang til spillermarkedet, som vi ikke havde mulighed for i år, lød det fra bestyrelsesformand Claus K. Rasmussen.