Kommentar: Nu er det tid til de målkameraer

Michael Eriksson Kristensen, FACEOFF.dk’s skribent med central i Frederikshavn, har noget på hjerte. Og efter de første spillerunder er han ikke i tvivl. Nu er det tid at få de målkameraer op – til ALLE kampe i Metal Ligaen. Læs hans kommentar her:

Metal Ligaen er i fuld gang igen til stor glæde for alle os hockey-elskere. Ligaen forventes at blive tæt som aldrig før, og noget tyder på at der bliver meget få points forskel mellem nummer et og otte, når grundspillet afsluttes i februar.

I mange år har vi haft målkamera i tv-kampene på TV 2 Sport. Jimmy Bøjgaard og Lasse Degn leverer et fornemt stykke arbejde sammen med resten af tv-maskineriet, så vi kan få det bedste af det bedste fra kampene ud i stuerne.

Noget der er til glæde for hele ishockey Danmark.

Men der mangler noget, når Bøjgaard og Degn ikke er på besøg. Målkamera i øvrige kampe.

De der små tvivlsafgørelser, der for dommerne skal træffes på et brøkdel af et sekund, får vi kun med hundrede procenst sikkerhed vished for, når der er tv på kampene. Alle de øvrige kampe lever sit eget liv, og må ”nøjes” med en dommers afgørelse uden hjælp fra målkamera. Er det fair?

Nej, det synes jeg ikke. Der skal være lige vilkår for alle hold i alle kampe. Vi er efterhånden så professionelle i dansk ishockey, at alle er bedst tjent med den rigtige afgørelse. Vi har efterhånden fået en rigtig god dommerstand med mange særdeles kompetente dommere i ligaen, men de fortjener også de rette redskaber til at få de sidste procent med.

De fleste klubber har et overordentlig flot webprodukt med video fra alle kampe, og det er noget, vi i dansk ishockey skal være stolte af. Derfor kan klubberne sagtens være garant for i samarbejde med DIU at målkameraer sat op i skøjtehallerne i Danmark.

Snakken har været der officielt før sæsonen, men nu er det tid til tage action.

Jeg har set en lille håndfuld kampe i Metal Ligaen i sæsonen Live indtil videre. Esbjerg-Frederikshavn blev afviklet med tv og derfor alle mål gennemset og godkendt lige efter bogen.

I mandags havde jeg fornøjelsen at være i Gigantium Isarena og overvære kampen mellem Aalborg Pirates og Gentofte. Hjemmeholdets første mål var meget snævert, om pucken har sluppet stregen eller ej.

Dommeren dømte mål, og det var ikke nødvendigvis en fejlkendelse, men det var virkelig svært at vurdere i momentet. Ikke blot for dommeren, men også for os, der sad på lægterne.

Hvor havde det da været befriende, om dommeren lige kunne bruge et par minutter i speakerboksen på at tjekke, om pucken nu også havde sluppet stregen, inden Seppänen fik den skubbet ud igen.

Tirsdag aften var jeg så i Scanel Hockey Arena, hvor der på et tidspunkt var masser af trafik foran Thomas Lillie.

Pucken dansede på stregen, og dommer Grumsen dømte ikke mål. Men havde det ikke været mest fair, hvis Grumsen lige havde brugt lidt tid på at gennemse situationen en ekstra gang. Så havde alt tvivl trods alt været væk!

Lad os få tvivlen væk og kampene afviklet med fairness. Målkameraerne må op – og det kan næsten ikke gå hurtigt nok.