Kommentar: Bekymrende aften for Esbjerg

Hvilken forfærdelig aften for Esbjerg Energy. 5-0-sejren til Blue Fox var det mest overraskende, individuelle resultat hidtil i slutspillet 2016. Esbjerg blev ydmyget og fornedret på hjemmebane mod Herning, der endegyldigt fik lagt forbinding på såret fra sidste sæson samme sted.

I fjor vandt Esbjerg 10-4 i den afgørende semifinale i Granly Hockey Arena, og det nederlag pinte og plagede Herning-ledelsen så voldsomt, at et farvel til den daværende træner Linus Fagemo var uundgåeligt. Afskedigelsen var formentlig kommet alligevel, men et så stort nederlag i en afgørende kamp kan umuligt tolereres i Herning og omegn.

I aften så vi en helt anden og ny udgave af Herning Blue Fox sammenlignet med i fjor. Disciplineret, stærkt i defensiven, hårdt skøjtende og målfarligt, så snart chancen bød sig. Stensikkert målmandsspil af Simon Nielsen og endnu en stor indsats af Kristoffer Lauridsen, der bliver ved at imponere i slutspillet.

Herning låste simpelthen Esbjerg-spillerne fast i midtzonen og turde samtidig spille offensivt med 2-0-målet som det absolutte krydderi på aftenen. Kristoffer Lauridsen – hvem ellers – puckførende, op i banen, pasning til Markus Jensen bag mål, ping-pong ind til Kasper Degn, førstegangsskud, kasse. Hvor var det flot.

Esbjerg-træner Mark Pederson er en rolig mand. Der er ikke mange udsving i hans temperament, og det er en af styrkerne hos den dygtige mandskabsbehandler. Men han må være lidt bekymret efter kampen i aften. Af to årsager:

Hverken defensiven eller Jeff Frazee var på toppen i aften, og skal Pederson nu satse på amerikaneren igen eller skal han kaste unge Henriksen ind foran 4000 tilskuere på fredag i en heksekedel i Herning?

Den anden bekymring må være den manglende disciplin, som Pederson kunne iagttage hos sine spillere i går. Når holdspilleren Aaron Lee smadrer en stav i ryggen på en intetanende modstander uden at der er sket noget nævneværdigt forinden, er det et tegn på frustrationer. Den slags små tegn var der masser af i Granly Hockey Arena.

Tænker vi tilbage til sidste sæsons finaleserie, var den manglende disciplin en af de store årsager til, at Esbjerg tabte til SønderjyskE.

De gode nyheder for Esbjerg er: Vi er kun tre kampe inde i serien, Esbjerg kan umuligt spille så ringe i en finalekamp igen. Esbjerg vandt to kampe i Vojens i semifinaleserien, hvorfor så ikke et par udesejre i en finaleserie mod Herning? Vi ved også, at både Jeff Frazee og Nikolaj Henriksen er i stand til at stå brandkampe.

Sidst, men ikke mindst: En sejr i Herning fredag kræver, at Energy-spillerne opper sig og kommer med sådan cirka 100 procent mere ild i øjnene end tirsdag aften. Det var for tamt tirsdag aften.