Kommende NHL-stjerne misser landsholdsturnering

Det amerikanske stortalent Auston Matthews, som af mange eksperter spås til at blive valgt som den første spiller i næste års draft, kommer ikke i aktion for det amerikanske landshold ved denne uges Deutschland Cup.

18-årige Matthews skiftede før denne nordamerikansk juniorishockey ud med den bedste række i Schweiz, hvor han skrev kontrakt med ZSC Lions fra Zürich. Skiftet til Europa betyder, at Auston Matthews er til rådighed for det amerikanske landshold ved årets samlinger, men det er så alligevel ikke tilfældet denne gang.

Matthews blev nemlig ramt af en rygskade 23. oktober, og den er han endnu ikke blevet kvit. Derfor har han været tvunget til at melde afbud til Deutschland Cup, hvor USA møder Tyskland, Slovakiet og Schweiz.

– Jeg håber, at Auston er okay, og at han hurtigt kommer tilbage. Jeg kender ikke omfanget af hans skade, men at han bliver klar igen, er vigtigere end en enkelt turnering, siger den amerikanske landstræner Mark Osiecki til NHL.com.

Auston Matthews har 16 point i 14 kampe for ZSC Lions i denne sæson. Med sine ti scoringer er den amerikanske center den mest scorende spiller i NLA, selvom han på grund af rygskaden har spillet op til en håndfuld færre kampe end de spillere, der ligger lige i hælene på ham. Matthews’ træner Marc Crawford er da også fuld af beundring over, hvordan den unge forward har taget den schweiziske liga med storm.

– Efter sin anden eller tredje kamp var han holdets bedste spiller, og efter sin syvende eller ottende kamp var han blandt de bedste i ligaen, fortæller Marc Crawford til NHL.com.

Matthews er formentlig klar til at spille igen, når den schweiziske liga genoptages efter landskampspausen. Her spiller ZSC Lions sin første kamp 12. november, hvor modstanderen er Geneve-Servette HC.