Knebent Herning-nederlag på førstedagen

Düsseldorfer EG – Herning Blue Fox 4-3 (2-1, 2-2, 0-0)

Den forgangne sæsons sølvvindere fra Herning Blue Fox deltager i øjeblikket i en stærkt besat træningsturnering i Garmisch-Partenkirchen, hvor formen pudses af mod et par stærke mandskaber, inden det går løs i den hjemlige Metal Liga om få uger.

På førstedagen stod Herningenserne overfor det stærke DEL-mandskab Düsseldorfer EG. Kampen var præget af nervøst men fysisk spil og for mange adresseløse pasninger; det var tydeligt, at begge hold befinder sig i en opbygningsfase tidligt på sæsonen.

Tyskerne pressede dog som ventet Herning godt tilbage tidligt i kampen, hvor Simon Nielsen for alvor fik lov til at arbejde for føden i midtjydernes mål. Efter 12 minutters spil kunne den velspillende danske keeper dog ikke længere modstå presset og DEG bragte sig på 1-0 ved Alexander Barta.

Et par minutter senere blev det også 2-0 til de tyske forhåndsfavoritter, da Christoph Gawlik hamrede pucken i kassen fra blue line.

Herning formåede at få reduceret til 2-1 lige inden pausen, men midtjydernes forhåbninger blev skudt ned igen et par minutter inde i anden periode, da Daniel Kreutzer fra distancen smækkede pucken op i krogen til 3-1. Igen formåede Herning dog at komme tilbage og gøre det til 3-2, inden tyskerne atter trak fra med et 4-2-mål sat ind af Eduard Lewandowski.

I power play bragte Herning spændingen ind i kampen igen med et 4-3-mål efter 32 minutters spil. Men trods en del spil i special teams, så faldt der ikke yderligere scoringer i kampen, som var hårdt spillet og præget af flere infights og meget fysisk spil.

Som følge af dagens knebne nederlag skal Herning i morgen spille om turneringens tredjeplads mod taberen af kampen mellem Rissersee og HC Bolzano.