Kloge Stars snød Frederikshavn

Frederikshavn White Hawks-Gentofte Stars 1-2 (0-0,1-1,0-1) – Michael Eriksson i Scanel Hockey Arena Det var bidende koldt og stemningsforladt i Scanel Hockey Arena, da 1225 tilskuere så Gentofte Stars erobre alle tre point. En god indsats af gæsterne, der udnyttede at hjemmeholdet på ingen måder var hundrede procent til stede i aftenens kamp.

Der manglede i den grad gejst og glød i spillet, og selv i boksen lignede Peter Johansson og hans assistenttræner Markus Karlsson ikke nogen. der troede på at tingene ville lykkedes.

Om kulden, og den manglende stemning, var det der satte præget på begivenhederne i de første tyve minutter skal være usagt, men en målløs første periode uden de helt store højdepunkter var resultatet.

Det hele startede ellers med et godt pres fra hjemmeholdets side, hvor Adam Miller og Thomas Søndergaard testede den finske keeper i Gentofte målet. Han var dog sikkerheden selv, og havde ikke tænkt sig at give ved døren.

Det havde han heller ikke med ni minutter tilbage af første periode, da hjemmeholdets svenske forward Marcus Olsson fik tildelt et straffeslag. Seppänen afværgede forsøget, da svenskeren forsøgte at smide skiven i mellem benene på ham.

Gentofte havde et par halve chancer, men helt farligt blev det ikke i den ende af banen, hvor den nyudnævnte landsholdskeeper, Georg Sørensen, var arbejdsløs i store dele af perioden.

White Hawks-spillerne kom hurtigt i anden periode i overtal med to spillere, da først Mads Linke, og kort efter Jeff Terminiesi, røg til afkøling. Et tandløst powerplay af hjemmeholdet bragte ikke de store chancer med sig, og det var stadig søvnigt i Scanel Hockey Arena.

Dog var det kort efter meget tæt på at Gentofte havde bragt sig foran. Yannick Vedel blev spillet fri mod Georg Sørensen, men den unge forward ramte stolpen for gæsterne.

Midtvejs i perioden arbejde Mathias Bau sig godt til rette nede i hjørnet, hvor han med en flot pasning fandt Colin Vock der afsluttede første gang. Det skud blev dog på mesterlig vis reddet af Seppänen i gæsternes bur.

Helt forhindre mål kunne den finske sprællemand dog ikke. Med seks minutter tilbage af anden periode blev Colin Vock den store i duellen de to imellem, og sendte pucken sikkert ind i netmaskerne.

Han blev assisteret af Mathias Bau og Adam Miller, og mon ikke mange af høgenes fans er glade for at det trekløver, som gjorde det så flot i fjor, endelig er samlet igen?

Der skulle dog ikke gå mere end tre minutter, inden Gentofte havde bragt balance i regnskabet på måltavlen. Klubbens største stjerne, Cody Kunyk, kunne relativ let passere en chanceløs Georg Sørensen i hjemmeholdets bur.

Kampen blev afgjort små seks minutter inde i tredje periode. Her bragte Yannick Vedel gæsterne foran med 2-1, og det vakte stor jubel hos gæsterne.

De kom langt på viljen i tredje periode, hvor holdet til tider var spillet lidt ned. Her tog Teemu Seppänen igen godt fra, men han blev testet alt for lidt af et sløjt hjemmehold.

Med sejren bringer Gentofte sig for alvor i spil til de øverste pladser i Metal Ligaen, og det er nok på tide at tage Karsten Arvidsens tropper mere seriøst end mange gjorde i sidste sæson.

Tegningen fra i fjor er fortsat i stor fremgang, og aftenens sejr på en svær udebane i Frederikshavn, kan betegnes som lidt af et svendestykke for Gentofte Stars.

Man fristes til at give Teemu Seppänen titlen som aftenens bedste mand, men en anden matchvinder i Yannick Vedel render med hæderen i aften, da han hele tiden var pågående og farlig. En spændende spiller, der leverede en fremragende kamp her til aften.