Klar til det klassiske slag

Foto: Jan Korsgaard

Finalematch i aften mellem Danmark og Norge og for danskernes vedkommende tid til revanche efter nederlaget i Stavanger tidligere på sæsonen, hvor en tilsvarende “finale” på sidstedagen af turneringen endte med norsk sejr. Og forhåbentlig en lidt bedre rytme i det danske spil i aften, hvor de rød-hvide også møder en modstander, hvis måde at spille på er lidt mere kendt end Sydkoreas var det i går.

Peter Regin – den mest omtalte spiller før kampen – viste sine store kvaliteter i glimt, og lidt mere til. Hans præstation kulminerede med den glimrende droppasning til Mads Christensen, der smækkede pucken direkte op i krydset til den danske 2-0-føring.

Men gennemgående levede det danske spil nok ikke helt op til de forventninger, de 1271 tilskuere havde stillet i Rødovre. Måske fordi danskerne lige skulle lære hinanden at kende igen efter en lang pause, måske for spillerne var lidt for ivrige, som Morten Green vurderede efter kampen overfor TV2 Sport

Landstræner Janne Karlsson sagde dog til samme kanal, at han var “forbasket tilfreds” med sine spilleres indsats og kaldte kampen en af de bedste, han havde set i november/februar-breaket i sin tid som landstræner. Måske lidt overraskende, men den danske respekt – og ikke mindst landstrænerens – var stor for Sydkoreas fine indsats.

Men nu gælder det Norge, og landskampen i aften er nummer 73 mellem de to nationer. Norge har vundet 31 gange ”rent” og har samtidig taget 5 sejre i overtid/straffe. Inden alle kampe partout skulle afgøres på en eller anden måde, havde Danmark og Norge spillet 8 uafgjorte kampe, mens Danmark havde vundet 2 gange i overtid.

Danmark har vundet 26 rene sejre mod det dygtige norske mandskab, og kan altså i aften komme lidt nærmere ærkerivalerne i den samlede statistik.