Klar Rungsted-sejr i Ørneborgen

Foto: Frank Nielsen

Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital 1-6 (0-1,0-2,1-3) Bundkamp er vel for meget sagt, men begge aftenens duellanter havde gerne set en bedre placering end tilfældet er. Så begge hold var i Ørneborgen for at pumpe optimisme ind i truppen til den sidste vigtige del af grundspillet.

Fem minutter skulle der til, før første mulighed indtraf. Det var gæsterne fra Rungsted, der tilspillede sig et par skarpe tilbud, der dog ikke rystede Herlevs keeper Evan Mosher,

Et par minutter senere var det hjemmeholdets tur til at teste den nordsjællandske keeper Kevin Lindskoug, der kort efter måtte hive en af de store redninger frem for at afvise Brett Thomsen tæt under mål.

I det hele taget en åben og afveklsende indledning på kampen uden den store nerve og intensitet, men med stort tempo.

Mål skulle vi ikke snydes for. Måske lige gavmildt nok af Herlev, der lod to Seier Capital-mænd fra komme helt fri, for derefter at tilbagelevere pucken til Mattias Persson, der let udplacerede Mosher, som i sekvensen inden havde afvist Jake Hansens friløber. 1-0 til gæsterne. 

Aftenens første udvisning tilfaldt Rungsteds Marco Illemann, der lavde en af de dumme i egen zone. Der manglede tre sekunder, men Herlev formåede ikke at at udnytte overtallet, og perioden sluttede med den spinkle føring til gæsterne.

Anden periode var et minut gammel Herlev tog en udvisning til Frederik Bjerrum, og det var en af helt unødvendige. Rungsted blev ikke farlige i overtalsspillet. Bedste forsøg i de to minutter kom fra Herlevs Frederik Høeg på en breakaway.

Næste mand i skammekrogen var Mathias Thinnesen. Et minut efter udlignede gæsterne denne og der blev spillet fire mod fire, hvorefter gæsterne atter kom i overtal.

Her var Rungsteds Morten Green exceptionel arkitekt bag 0-2-målet da han tog styringen i slottet og splittede hjemmeholdets defensiv, hvilket gjorde det let for Mike Vernace at score.

Desværre blev Rungsteds Mattias Persson skadet i sekvensen og måtte noget vingeskudt hjælpes af isen.

Godt halvvejs var det atter tid til fire mod fire, og hvor Morten Green igen markerede sig som begavet spilfordeler med store misbrugte muligheder til holdkammeraterne. Men ingen ændringer på scoreboardet.

Med et par minutter tilbage af perioden krydrede Nikolai Gade et godt raid med at sætte Rungsteds tredje kasse.

Begge mandskaber havde rammeforsøg i denne periode, så stillingen kunne sagtens have været anderledes end de tre mål der var blevet bogført på Capitals konto.

Begge mandskaber indledte tredje periode fuldtallige på isen, og det var hjemmeholdet der endelig kom på tavlen godt hjulpet af sløseri i Nordsjællændernes defensiv som efterlod Thomas Søndergaard totalt fri med scoring til følge. Oplægget stod Frederik Bjerrum for.

Der var kommet lidt liv tilbage på lægterne efter scoringen og et efterfølgende overtalsspil var tæt på at fordoble ørnenes mål, og om ikke andet havde momentum skiftet side med scoringen.

Gæsternes ville dog gerne være toneangivende igen og med tre scoringer indenfor de sidste par minutter fik de lukket hjemmeholdet ned og nappede alle point.

Det var William Boysen, Christoffer Lindhøj og Jake Hansen, der uden de store armbevægelser udnyttede et hjemmehold der så ud til at være kørt fladt.

Sejren var fortjent, omend hjemmeholdet havde fortjent bedre slutcifte i en kamp der var mere jævnbyrdig end den klare 6-1-triumf til Rungsted.