Kisum blev Rungsteds helt

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted-Odense 2-1 (0-0,0-0,2-1) Der skulle gå hele 46 minutter i kampen mellem Rungsted og Odense i Saxo Bank Arena, før kampens første scoring faldt. Men så skete der i den grad også noget i den intense kamp mellem de mandskaber, der allerede i mandags gav hinanden en herrefight med ni scoringer.

Den vandt Odense 5-4 efter straffeslag, mens det i aften blev 2-1 til Rungsted i ordinær spilletid – med tilbagevendte Tobias Kisum som helt.

Det var Martin Larsen, der åbnede scoringen i powerplay efter nøjagtig 46 minutter. Den unge Odense-back, der har spillet en god back, smed et skud ind mellem venner og fjender, og Larsens puck gik hele vejen forbi Michael Clemente i Rungsted-målet.

Det vigtige første mål til gæsterne efter to perioder, hvor et frisk Rungsted-hold med fire kæder rullende på specielt i første periode havde siddet på begivenhederne. I midtperioden kom gæsterne bedre med, men alle forsøg – også de store direktører blev stoppet på forbilledlig vis af de to velspillende keepere Galansky og Clemente.

Men det var en tredje mand, der trådte ind i hovedrollen. Mandag lå Tobias Kisum med influenza sammen med et par holdkammerater, Kangasniemi og Feuk, og alle måtte blive hjemme i Rungsted.

Men fredag var Kisums aften. Blot 24 sekunder efter Martin Larsens mål, gik Rungsted-forwarden glimrende til værks i Odense-zonen sammen med Erik Hjalmarsson. Kisum skød – og huggede sin egen retur i mål. 1-1. 

Der gik fire minutter mere, så var Tobias Kisum på spil igen. Denne gang som afslutter på et gennemspillet angreb, som Anders Feddersen og Anthony Aquino orkestrerede. Lynhurtig vending af Rungsted, og gæsterne gjorde det ikke nemmere for sig selv, da Rasmus Bjerrum røg i bad efter en alt for voldsom tackling på Morten Green.

Bjerrum måtte ud for boarding, og kort efter var Mike Daugulis efter Tobias Kisum. Rungsted havde fem mod tre-spil i to minutter uden at udnytte muligheden, men til gengæld fik Odense aldrig helt presset på i slutfasen. 

Derfor endte det hele med en ganske fortjent 2-1-sejr til hjemmeholdet, der dermed fik revanche for nederlag mandag og lige så stille kan øjne de højere placeringer i tabellen.

Gæsterne fra Odense manglede i øvrigt de to nordamerikanske profiler, John Armstrong og Sean Wiles. Sidstnævnte blev skadet i mandags i den modsatte kamp og var altså ikke blevet klar til returen i dag.