Kirill Kabanov afgjorde i overtiden

#7 Kirill Kabanov - Aalborg Pirates

Aalborg Pirates – SønderjyskE 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0) 2425 tilskuere var på plads i Gigantium til en kamp, hvor der var gang i den allerede inden kampstart. Omkring 150 tilskuere havde taget turen op gennem Jylland fra Vojens for at støtte op omkring deres hold i Aalborg.

De var med til at give en god stemning i Gigantium fra kampens første fløjt. Stor respekt til dem, da de var med til at gøre det festligt på lægterne.

Til kampen var Aalborg uden deres normale trekløver bestående af Bjarke Møller, Martin Højbjerg og Kristian Kodal. Coach Reid havde dog en lille ændring i kæderne, hvor Peter Quenneville havde byttet plads med Jeppe Jul Korsgaard. Hos SønderjyskE var der fravær til Thomas Spelling og Magnus Leth Nielsen.

Det var SønderjyskE, der kom godt ud til første periode, og fik lagt et godt pres på Aalborg og Tadeas Galansky, der havde vundet prisen som januar måneds spiller i Aalborg efter en tæt kamp med Kirill Kabanov.

Galansky var sikkerheden selv i flere omgange, hvor SønderjyskE var tæt på. SønderjyskE fik kampens første powerplay, men det lykkedes ikke at få sat spillet op til de store chancer, da Aalborg var gode til at få stoppet for de store chancer. Kort efter var det Aalborgs tur til at komme i powerplay, men det lykkedes heller ikke for Aalborg at få åbnet for scoringen.

Spillet begyndte at bølge mere frem og tilbage, hvor SønderjyskEs bedste mulighed kom, da Tyler Fiddler tog sagen i egen hånd og afdriblede hele Aalborgs defensiv, men Galansky var i vejen for chancen. I undertal var Olivier Hinse tæt på at overliste Joni Myllykoski i målet, men finnen fik handsken på skuddet.

Aalborg kom meget bedre med i anden periode, hvor de kom frem til flere gode muligheder, men ligesom Aalborg, så havde SønderjyskE taget en stærk keeper med til kampen. Myllykoski havde flere store redninger, der var med til at holde Sønderjyske inde i kampen, og med til at gøre kampen spændende.

SønderjyskEs største mulighed kom, da Mads Lund i boxplay kom alene mod Galansky, men han overplacerede afslutningen.

SønderjyskE var startet bedst, men Aalborg arbejdede sig ind i kampen og tillod ikke de store chancer. 0-0 efter 40 minutter

Helt lige inden de sidste tyve ordinære minutter, og det var tydeligt, at ingen af holdene ville blotte sig bagude og dermed give en mulighed til modstanderen. SønderjyskE havde gode muligheder, men der blev arbejdede godt i defensiven, og ligeledes i den anden ende, når det var Aalborg, der pressede på.

Clay Anderson var tættest på at bryde nullet, da han sendte pucken på den ene stolpe, men uheldigvis for Aalborg, så var det stolpe ud i det tilfælde.

Pucken hoppede og dansede også foran Pirates’ mål, og man ventede bare, at det ville blive en mindre tilfældighed, der skulle afgøre kampen. Det endte dog målløst efter 60 minutter.

I overtiden var det Aalborg, der havde spillet og pucken mest.

Den afgørende situation: Galansky skøjtede ud og sendte pucken op til Christopher Frederiksen, der spillede lidt pingpong med Kirill Kabanov, inden han skøjtede ud omkring blueline, mens Victor Panelin-Borg og Christopher Frederiksen skøjtede mod mål og skaber trafik. Kirill Kabanov sendte pucken op i hjørnet uden chance for en ellers storspillende Joni Myllykoski.

Målmændene spillede en god kamp for begge hold, og kampen kunne have vippet begge veje, da SønderjyskE også havde deres muligheder. I og med, at Galansky holdt nullet, så var han den lille knivspids bedre. Hos Aalborg kunne man også notere sig en fjerdekæde med de unge lokale knægte, der arbejdede en vis del ud af bukserne. Det gav ingen mål, men bestemt plusser i bogen ved coach Reid.