Kineserne kommer! To hold med i næstbedste russiske liga

Kina har som bekendt værtskabet for Vinter-OL i 2022, der rykker til Beijing. Det betyder, at ishockeyholdet er automatisk kvalificeret og derfor forsøger kineserne at opruste på det sportslige plan.

I første omgang ved de fleste, at Kunlun Red Star i fjor spillede med i KHL på et ganske fornuftigt niveau, og nu får kineserne også to hold med i den næstbedste russiske række, VHL, der faktisk skifter ganske kraftigt ud.

Det ene nye hold fra Kina bliver et regulært ”andethold” for Kunlun Red Star, der spiller ud fra byen Heilongijang, mens Tsen Tou Jilin bliver et uafhængigt mandskab.

Kina har dermed tre hold på højt, russisk niveau, og dermed mulighed for at opdrage endnu flere spillere til landsholdet.

Samtidig har Rusland taget et nyt stort skridt ind på det attraktive kinesiske marked.

Tre andre nye hold stiger ind i VHL. CSK VVS Samara, Gornyak Uchaly og Metallurg Novokuznetsk – sidstnævnte verfet ud af KHL i fjor.

Fire hold er ikke længere med i den 27 hold store liga: THK Tver, Kristall Saratov, Ariada Volszk og ganske bemærkelsesværdigt de forsvarende mestre fra Dynamo Balashika.

Klubben stod som ”farm team” for Dynamo Moskva, der endte sæsonen i alvorlige økonomiske problemer, blev reddet i KHL, men altså ikke har råd til at drive holdet i VHL mere.

Sådan kan et mesterhold også sige farvel og tak.