Kim Staal hjem til Herlev – tager træneren med

Sidst Kim Staal havde Herlev Eagles trøjen påŒ var i sæsonen 12/13. Foto: Jan Korsgaard

Herlev Eagles lever endnu. Efter en mildt sagt miserabel sæson, spiller Eagles nu et nyt kort ud til den kommende sæson i form af den gamle kæmpe Kim Staal, der vender hjem til klubben på en toårig kontrakt. Det skriver Eagles på sin hjemmeside.

– Kim Staal er en rollemodel som altid går forrest på og uden for isen. Hans meritter taler for sig selv med 20 år i udlandet, et utal af landskampe og et hav af mål. Selvom dåbsattesten på torsdag siger 38 år, er det en meget sulten hockeyspiller der vender hjem til barndomsklubben, lyder det.
– Efter to gode år i Asia League med en guldmedalje og en kommende semifinale som udbytte bliver det altså Herlev, der de næste to sæsoner får glæde af Kims fantastiske engagement og spillemæssige kvaliteter.
Med sig tager Kim Staal sin træner fra Tohoku Freeblades, JP MacCallum, der tidligere har været træner i den ungarsk-baserede MOL Liga, ligesom han har været ansvarlig for det ungarske landshold, inden han rykkede til Japan.
I begge ligaer har han løftet pokalen og den ene altså sammen med Kim Staal i sæsonen ’14-’15. Det kan ikke komme bag på nogen at anbefalingen om JP MacCallum kommer fra Kim. Efter en dialog over en lang periode er vi overbeviste om, at “JP” er manden der kan få skubbet Herlev i den helt rigtige retning. Han er meget opsat på at udvikle unge spillere og bygge de værktøjer på, der skal til for, at de kan gøre sig på højeste niveau, lyder det fra Herlev-ledelsen.
Det bliver Filip Faurholm, der skal overtage roret som assistent i Herlev-boksen. Den gamle Eagles-kæmpe har siden sit karrierestop trænet forskellige mandskaber i ungdommen, og han skal nu træde op som seniortræner for første gang i karrieren.