Khudobin tabte målmandsduellen i Anaheim

Foto: Bridget Samuels

Anaheim Ducks har mandag smidt russiske Anton Khudobin på waiveren, og hvis den rutinerede russer clearer den, vil han blive sendt ned på klubbens hold i AHL.

Med Frederik Andersen tilbage fra sygdom havde Anaheim tre målmænd på holdet. Det var en for meget, og derfor skulle klubben på et tidspunkt beslutte, hvordan målmandstrioen blev til en duo. Den beslutning blev taget mandag, hvor Ducks placerede Anton Khudobin på waiveren.

22-årige John Gibson har spillet fremragende i Frederik Andersens fravær, og han ser ud til at fortsætte som holdets førstemålmand lidt endnu, selvom Andersen er helt klar igen. Ducks kunne have sendt Gibson ned i AHL uden, at han skulle en tur omkring waiveren først, men ænderne har altså valgt at holde amerikaneren oppe i NHL.

Andre NHL-klubber har nu mulighed for at samle 29-årige Anton Khudobin op i løbet af det næste døgn. Sker det ikke, så kommer han til at tørne ud for Anaheims farmerhold San Diego Gulls i AHL.

Anton Khudobin har været på isen i otte kampe for Anaheim Ducks i denne sæson. Her har han noteret sig for en gennemsnitlig redningsprocent på 90,8.

Khudobin blev tradet til Anaheim fra Carolina Hurricanes i sommer. Ducks gav backen James Wisniewski i bytte for den kazakhstansk fødte russiske målmand, som har 99 NHL-kampe på cv’et.