KHL truer med spærre sine spillere fra OL

Foto: Jan Korsgaard

Der er ikke særlig god stemning i den absolutte internationale ishockeytop i disse år. Først havde vi den lange konflikt mellem NHL og IIHF om NHL’ernes eventuelle OL-deltagelse, der som bekendt endte med, at NHL-spillerne ikke stiller op i Sydkorea.

Og nu truer KHL med at udelukke sine spillere fra OL-turneringen, hvis Rusland bliver smidt ud af Vinter-OL eller tvunget til at stille op under neutralt flag ved legene i Sydkorea.

Det vil sige, at svenske, finske, tjekkiske og nordamerikanske spillere – og hvad der ellers måtte være af aktører med tilknytning til KHL i givet fald ikke kan være med ved OL.

Det vil udvande turneringen kraftigt, men i Rusland er parlamentet tilsyneladende nu rede til at vedtage en lov, der kan forbyde KHL-spillerne at være med ved OL.

– NHL tillader ikke sine spillere at tage til OL, inklusive vores russiske spiller, og det er ikke godt. Vi har vores egen KHL. Bør vores liga så give ret til at lade amerikanere, canadiere og andre hockeyspillere tage til OL, lyder det fra  Michail Degtiarev, chef for Dumaens komité for fysik, kultur og idræt, til den russiske avis, Komersant.

Hvorvidt der kommer yderligere sanktioner mod Rusland, afgøres af IOC (den internationale olympiske komité) på et møde 5. december.

IIHF-præsident René Fasel er dog klokkeklar i en konversation med den legendariske canadiske TSN-journalist Bob McKenzie.

– KHL er forpligtet til at at frigive alle spillere af enhver nationalitet, der er udtaget af deres hjemland til OL-turneringen. KHL hører under IIHF-lovene og kommer til at modtage sanktioner, hvis ikke spillerne bliver frigivet, siger Fasel.