KHL: Tre “danskermål” sænkede Hansen og CSKA

Foto: Jan Korsgaard

Jannik Hansen og CSKA Moskva er kommet en anelse ned på jorden efter deres fantastiske stime, som bød på hele 18 sejre på stribe. Torsdag tabte holdet fra den russiske hovedstad for anden gang i træk.

I den finske hovedstad Helsinki tog Jokerit med tre danskere på holdkortet imod CSKA, som havde Jannik Hansen i andenkæden, og de rød-hvide løver på det finske mandskab satte deres præg på opgøret, som Jokerit vandt med 4-1.

Oliver Lauridsen fik en assist på Geoff Platts 1-0-scoring allerede efter godt og vel et par minutters spil, og i slutningen af perioden var Nicklas Jensen med i oplægget til Jokerits 2-1-mål, som faldt en håndfuld minutter efter, at Mikhail Grigorenko havde udlignet for gæsterne.

Nicklas Jensen måtte en tur i straffeboksen tre minutter og 42 sekunder inde i anden periode, men mindre end et minut efter, at han var kommet på isen igen, fik CSKA-forwarden Maxim Mamin en badebillet for en slashing. Seks sekunders powerplay var alt, der skulle til, før Nicklas Jensen sendte pucken i mål og bragte Jokerit på 3-1.

Den stilling holdt indtil halvandet minut før tid, hvor John Norman lukkede til slutresultatet i tomt mål. En vigtig sejr for Jokerit, som kæmper for at følge med CSKA Moskva og SKA St. Petersburg i toppen af Western Conference.

Philip Larsen var i aktion for Ufa i torsdagens runde, hvor de på udebane led et 2-1-nederlag efter straffeslag til Spartak Moskva. Larsen fik næsten 22 minutters istid og blev noteret for fem skud på mål og to minutter i straffeboksen.