KHL: Tolvanen nærmere NHL efter brud med Jokerit

Foto: Jan Korsgaard

Nashville Predators ser ud til at blive forstærket af et af verdens mest spændende ishockeytalenter frem mod slutspillet i NHL.

Klubben arbejder nemlig på at skrive kontrakt med den 18-årige finne Eeli Tolvanen, som mandag blev fritstillet af KHL-klubben Jokerit, som han har gjort en imponerende indsats for i denne sæson.

– Vi er blevet informeret om, at hans kontrakt med Jokerit er blevet ophævet, og vi er i gang med at forsøge at få en aftale i stand med ham og bringe ham herover for at tilslutte sig vores hold, skriver Nashville Predators tirsdag i en pressemeddelelse.

Eeli Tolvanen har haft en stor debutsæson i KHL, efter at han sidste sommer blev valgt som nummer 30 overall i NHL-draften af Nashville Predators. Den finske wing vendte hjem og spillede for Jokerit efter to sæsoner i den amerikanske juniorliga USHL.

I sin første – og formentlig eneste KHL-sæson – blev Tolvanen noteret for 36 point i 49 grundspilskampe og syv point i 11 slutspilskampe. Han blev den yngste spiller nogensinde til at score hattrick i en KHL-kamp, han lavede flest point af en U19-spiller nogensinde og så blev han to gange kåret til månedens rookie i løbet af sæsonen.

– Han har haft en fantastisk sæson i KHL. Det er rigtig flot at producere så mange point, fordi det er en god liga med gode spillere. Hans præstation ved vinter-OL var fremragende, og hans spil i slutspillet var også imponerende, siger Nashville Predators’ head coach Peter Laviolette.

Ved OL lavede Eeli Tolvanen ni point i fem kampe for Finland. Nu synes vejen til NHL at være banet for den målfarlige wing, som ventes at tilslutte sig Nashvilles hold, før NHL-slutspillet begynder om to uger.