KHL: To danske assister var ikke nok for Jokerit

Foto: Jan Korsgaard

Danskerklubben Jokerit blev lørdag sendt på sommerferie, selvom to af holdets rød-hvide løver kom på pointtavlen i skæbnekampen mod CSKA Moskva.

Den finske KHL-klub skulle vinde kampen hjemme i Helsinki for at fremtvinge en syvende og altafgørende kamp i kvartfinaleserien mod storholdet fra den russiske hovedstad. Det lykkedes ikke, og dermed er Jokerits sæson forbi.

Finnerne fik ellers svaret stærkt igen i slutningen af første periode, efter at CSKA havde bragt sig foran efter 12 et halvt minuts spil. Med to scoringer lykkedes det Jokerit at skøjte til pause med en 2-1-føring. Nicklas Jensen fik en assist på 2-1-målet, som blev scoret af stortalentet Eeli Tolvanen.

Gæsterne skiftede målmand i pausen, og bare 38 sekunder inde i midterperioden fik den tidligere NHL-spiller Mikhail Grigorenko udlignet. Det slog dog ikke værterne ud, og John Norman bragte Jokerit foran med 3-2. En scoring, som kastede en assist af sig til Oliver Lauridsen.

Inden perioden var omme havde CSKA dog fået pucken i nettet to gange uden modsvar fra Jokerit, og dermed førte de med 4-3 før tredje periode, hvor værterne skulle forsøge at få pucken i nettet mindst én gang for at forlænge sæsonen.

Det lykkedes ikke, og dermed er næste opgave i kalenderen for Peter Regin, Nicklas Jensen, Oliver Lauridsen og Jesper Jensen Aabo forberedelserne til VM på hjemmebane i maj.