KHL: Svensk projekt rykker til Estland

Det svenske KHL-projekt Crowns fik en forfærdelig start for et års tid siden, da et pressemøde forgik i kaos, ligesom Crowns slet ikke fik tilladelse til at spille på svensk is for det svenske forbund.

Nu prøver Crowns igen, og idéen og ejerskabet er stadig på svenske hænder og hos den oprindelige idémand,  Leif R. Carlsson, skriver Aftonbladet.

Men denne gang tager projektet udgangspunkt i de baltiske lande, og det er tanken, at Estlands hovedstad Tallinn skal danne udgangspunkt for Crowns – og at det nye hold spiller i KHL fra 2018/19-sæsonen i Tondiraba Arenaen i det estiske hovedstad.

Den har plads til 6000 tilskuere, og projektet ligger i denne omgang ganske godt i forlængelse af de tanker, der allerede har været i gang omkring et estisk hold i KHL.

– Det er klart, at vi har lært utrolig meget af det, som skete tidligere med projektet. Nu tager vi små skridt, og den største udfordring, vi har, er at få samlet et budget sammen på cirka 100 millioner svenske kroner. Når det er på plads, kan vi få spillere og ledere ind til holdet, siger Leif R. Carlsson til Aftonbladet.se.

Hvor han i Sverige måtte sande, at der var stor modstand mod projektet, der nærmest blev gjort til grin – og heller ikke fremstod alt for seriøst, da det blev præsenteret – har Leif R. Carlsson ifølge ham selv oplevet en helt anden slags opbakning i Estland og til dels også de andre to baltiske lande, Letland og Litauen.

I første omgang har Crowns købt rettighederne til en række landsholdsturneringer de kommende tre sæsoner, der skal løfte sporten. I første omgang mødes Estland, Litauen og et formentlig ungt mandskab fra Letland til en turnering med det svenske Division I-hold Hammarby i slutningen af august til et baltisk mesterskab.

Dinamo Riga repræsenterer Letland som det foreløbig eneste hold fra de baltiske lande i KHL.