KHL på vej til Sverige – og måske København

Der er nu seriøse forhandlinger i gang omkring et svensk hold i KHL, der blandt skal spille i Malmö – og med flere skandinaviske udposter. Set med danske øjne er det uhyre interessant, at den nye Royal Arena sammen med Oslo og Lillehammer nævnes som mulige spillesteder for det nye projekt, der formentlig også kommer til at spille i og omkring Stockholm. Det er Skånesport.se, der fortæller historien.

Der nævnes omkring 15 kampe i Malmö og fire-fem kampe i Danmark og Norge – og de resterende i Stockholm som en mulig model for det nye projekt. Hvem der er pengemændene bag, står endnu ikke klart.

Ifølge den svenske avis Skånesport er den tidligere Malmö-spiller, Anders Svensson, der faktisk også nåede at spille i både Hvidovre og Rødovre, en del af en ottemands-delegation, der for en måned siden var i Rusland for at træffe KHL’s ledelse.

Der præsenterede man – ifølge Skånesport – et færdigt koncept omkring et helt nyt hold med et endnu hemmeligholdt arbejdsnavn. Men planerne skulle være så langt fremme, at kun underskriften mangler.

– Det er bare et spørgsmål om tid, før Sverige har et hold i KHL. Nu har vi fundet et virkeligt spændende koncept med mange, som er villige til at satse. Det her kommer til at ske, siger Svensson med tilsyneladende stor sikkerhed til Skånesport, hvor han til daglig også er tilknyttet som ishockeykronikør.

– Personligt tror jeg, at det bedste havde været at vente til sæsonen 2017/18, men hvis alt går som planlagt, kan holdet stå klart allerede til efteråret. Det er i hvert fald, hvad russerne er indstillet på. Det er villige til at samarbejde og gøre det lettere for os at få det her hold ind i KHL så hurtigt som overhovedet muligt, siger Anders Svensson til Skånesport.

Der har tidligere været svenske KHL-projekter i gang med AIK Stockholm som det projekt, der har været tættest på at blive realiseret. Tidligere har det svenske forbund sat en stopper for KHL, som man ikke vil have ind i landet, og denne gang er signalerne heller ikke positive, erkender Anders Svensson – men det synes ikke at sætte en stopper for hans optimisme.