KHL: Nicklas Jensen på pletten to gange i Jokerit-sejr

Nicklas Jensen - Danske landshold - Foto: Bluelinemedia.dk -

Jokerit Helsinki spillede i aften hjemme for små 9000 tilskuere i Hartwall Arena i Helsinki, hvor hjemmeholdet tog imod Dinamo Riga i det, der vel kan betegnes som et slags lokalopgør i den geografisk meget spredte Kontinental Hockey League. 

Det blev med Nicklas Jensen i hovedrollen for hjemmeholdet, der formåede at sende gæsterne hjem med et nederlag. Jokerit vandt 7-3, og danskeren scorede to gange og leverede en assist.

Dermed nåede Nicklas Jensen op på seks mål og 18 point i alt i 19 KHL-kampe og fik dermed tillagt sig lidt terræn på topscorerlisten i ligaen.

Med aftenens point og et par kampe, der endnu ikke er færdigspillet, lurer Nicklas Jensen lige omkring top 20 på KHL’s topscorerliste, og i dag scorede han allerede i det 10. minut til 1-1 for hjemmeholdet. 

Jokerit bragte sig foran 3-2 i anden periode, og John Norman og Nicklas Jensen – til 5-2 – sørgede for Dinamo Rigas tredje mål blot blev kosmetik på resultatet. Markko Anttila satte endda et sjette og Sakari Manninen et syvende Jokerit-mål i den absolutte slutfase. 

Sejren betød, at Jokerit bragte sig op på siden af SKA St. Petersborg på andenpladsen i Western Conference, hvor CSKA Moskva også er inden for rækkevidde. Dinamo Riga balancerer lige omkring slutspilsstregen og ottendepladsen. 

Glædeligt var det også, at Oliver Lauridsen var tilbage for Jokerit. Han havde før i aften ikke spillet siden kampen mod Vityaz Podolsk 10. oktober. Til gengæld var Jesper Jensen Aabo ude af holdet – af uvisse årsager – hos den finske storklub.