KHL-mestrene fyrer kontroversiel træner

I sin tid som NHL-spiller var Andrei Nazarov en af de få russiske spillere, der endte som enforcer/goon/fighter eller, hvad man nu kalder den slags – alt efter temperament. Han fik 131 “fighting majors” gennem sin karriere, og da han stoppede karrieren, gik han straks over til livet som coach.

Først i Traktor Chelyabinsk og siden i flere forskellige klubber i KHL, hvor han har haft fast arbejde siden 2006 – endda inden KHL blev til KHL og “blot” var den russiske liga.

Nazarov har gjort sig bemærket ved gode sportstlige resultater, men også som coach for Vityaz Chekhov, der for fire-fem sæsoner siden var tæt på at blive smidt ud af KHL.

Holdet optrådte skandaløst og uværdigt og fik adskillige advarsler af ligaen. Chekhov-holdet er for længst begyndt at spille “almindelig” ishockey igen, og Nazarov har fortsat sin trænerkarriere.

Det var alligevel noget overraskende, at han blev hentet til KHL-mestrene SKA Skt. Petersborg som afløser for legendariske Slava Bykov før denne sæson, og allerede kort inde i sæsonen fortsatte hans kontroversielle tilgang til sporten.

Stort opsatte historier fortalte, at han havde gennembanket holdets læge Yegor Kozlov, og kombineret med en dårlig sæsonstart, kom Nazarov hurtigt i problemer i storklubben.

Efter nederlaget i går mod AK Bars Kazan og en foreløbig niendeplads i Western Conference, blev det for meget for ledelsen i storklubben, der sagde farvel og tak til Nazarov, der altså ikke kunne leve op til sin forgængers meritter.

Nazarov bliver afløst af Sergei Zubov, en anden mand med stor erfaring fra NHL. Han var en mangeårig nøglespiller hos Dallas Stars og afsluttede sin karriere i KHL hos netop Skt. Petersborg.

Zubov var assisterende træner for Nazarov i den første del af denne sæson, men kan altså nu for alvor etablere sig som træner, hvis han lykkes med at vende bøtten for storklubben.