KHL: Medvescak-spiller udsat for racisme

Da Patrick Bjorkstrand og Medvescak Zagreb i går mødte Spartak Moskva stod hjemmeholdets tilskuere for en dumhed af de helt store. Spartak Moskva-fansene – Zagreb vandt i øvrigt kampen 4-1 – kastede to bananer på isen rettet mod Medvescaks mørklødede svensker Edvin Hedberg. Tidligere i kampen havde tilskuerne også lavet såkaldte abelyde, når Hedberg var på isen.

– Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Sådanne sager burde ikke forekomme, men det gør alligevel. Det er ulykkeligt. Det her en min anden sæson i KHL, men første gang, der sker noget sådant, sagde Hedberg til det store russiske medie rsport.ru efter kampen.

Heldigvis har Spartak Moskva handlet og taget affære, skriver samme medie i dag.

– Det er foto og video, hvor det tydeligt ses, hvem der lavede balladen. Materialerne er indsendt til politiet og de vil blive nøje analyseret, lyder det fra klubbens pressetjeneste.

– Det er alvorligt og bør stoppes øjeblikkeligt. Sådanne tilfælde er usædvanlige, men nu er det nødvendigt at finde synderen og give ham karantæne fra ishockey, siger viceordførenden i Spartak Moskva, den tidligere storspiller Valerij Kamensky, til Rsport.ru.