KHL: Mål nummer 429: “Mo-Mo Mozyakin” slår legendarisk rekord

I “gamle dage” var CSKA Moskva ALT-dominerende i sovjetisk ishockey og vandt for eksempel samtlige mesterskaber mellem 1970 og 1989 – bortset fra to sæsoner, hvor Krylja Sovjetov og Spartak Moskva lykkedes med et bryde monopolet.

Det var almindelig kendt, at CSKA altid fik tildelt de bedste spillere, og derfor scorede klubben også mål i hobetal. Det var også i knusende 13-2-sejr over SKA Leningrad, at Boris Mikhailov scorede sit mål nummer 428 i den bedste russiske/sovjetiske ishockeyliga. Det var ifølge IIHF.com i oktober 1981.

De 428 mål har stået som sovjetisk/russisk rekord lige indtil i går, hvor den blev slået i Magnitogorsk. Her scorede den fantastiske måljæger Sergei Mozyakin sit mål nummer 429 til kæmpe jubel for de mange tilskuere i stålbyen, da Magnitogorsk vandt 5-4 over Dinamo Minsk.

Mozyakin flækkede pucken i nettet op bag Minsk-målmand Ben Scrivens og scorede sit “mest mindeværdige mål” overhovedet i karrieren, som han selv udtrykte det efter kampen.

Sergei Mozyakin begyndte sin karriere i den bedste række tilbage i begyndelse af dette årtusinde, men trods sin status som Ruslands fremmeste måljæger har han aldrig ramt NHL.

Op til 2012/13-sæsonen kaldte Pittsburgh Penguins på Mozyakin, men han takkede nej af den årsag, at han og familien havde og har det godt i Magnitogorsk. Drømmen er, at han en dag kommer til at spille sammen med sin søn, Andrei, der i dag er 15 år, skriver IIHF.com.

Se Mozyakins rekordmål og hør jublen fra kommentatoren her: