KHL: Kinesisk hold allerede i næste sæson

Nu er et hold fra Beijing definitivt på vej ind i KHL. Der har været skriverier om emnet i begyndelsen af denne måned, men nu skulle det være sikkert og vist, for det russiske nyhedsbureau TASS fortæller historien om, at KHL nu vil ekspandere ind i Kina. I første omgang er et Beijing-baseret hold på plads, og det forventes, at det nye mandskab debuterer allerede ved sæsonstart 2016.

Finansieringen skulle allerede nu være på plads, og det vil formentlig give et løft til kinesisk ishockey, der mildt sagt er i elendig forfatning. I Asia Hockey League ligger China Dragons som altid suverænt sidst og landsholdet har netop tabt en OL-kvalifikation til Island, Serbien og Spanien – alle tre kampe med klare nederlag.

Ishockeyen forsøges nu boostes via et KHL-hold og yderligere forsøg på udvikling af sporten i Kina.

– Fokus er på infrastruktur og antallet af ishockeyspillere i Kina. Lige nu er der ikke mange personer i Kina, der spiller ishockey. Men der er et seriøst arbejde i gang med forbedring, sagde vicepræsidenten for det russiske ishockeyforbund Roman Rotenberg, på et pressemøde i dag.

– Vi skal have et hold i KHL, et hold i den kinesiske liga og et juniorhold. Samtidig skal vi forsøge at få masserne involveret, så alle der ønsker det, skal kunne spille ishockey. Vi skal have flere offentlige skøjtebaner, der er åben for alle. Det er høj prioritet, sagde Rotenberg.

Kina har OL på hjemmebane i 2022, og det er også i den kontekst, at det kinesiske ønske om større involvering om ishockey skal ses. I forvejen er det internationale ishockeyforbund, IIHF, i gang med at sætte en liga med otte hold op, der muligvis også går i gang allerede i næste sæson.