KHL: JOKERIT TILBAGE i serien efter drama

Foto: Jan Korsgaard

I seks slutspilskampe havde CSKA Moskva kun lukket en enkelt pind ind, og i aften skulle hovedstadsholdet fra Rusland på besøg i Finland, hvor Jokerit tog imod. Danskerklubben skulle forsøge at tage et stik efter 0-4 og 0-2 i de to første kampe, og var altså oppe mod målmand Ilya Sorokin med en GAA på 0,17 efter seks kampe i slutspillet.

Derfor var det en kæmpe forløsning for Jokerit, da Olli Palola satte 1-0-scoringen efter små 32 minutter og dermed fik brudt forbandelsen og scorede. 

CSKA fik udlignet ved Mikhail Pashnin i det 42. minut, og kampen var højdramatisk.

Blandt andet fordi Jesper Jensen Aabo i sin comebackkamp blev smidt i bruseren for en tackling til hovedet, der efter finske udsagn var noget tvivlsom. Også Tommi Kivistö fik game misconduct, og to gange måtte Jokerit oven i købet overleve en tre mod fem-situation. 

Alligevel fik Helsinki-mandskabet slæbt sig ud i overtid. Her blev en udvisning til Sergei Andronov kostbar for gæsterne, der måtte indkassere det afgørende mål i kampens 78. minut.

Det var Olli Palola igen, der leverede en strålende styring, som snød supermålmanden Sorokin. 

Kæmpe jubel i Hartwall Arena, og det sidste halmstrå til Jokerit, der nu kan gå med selvtillid i seriens kamp fire, der spilles allerede i morgen klokken 17:30.