KHL: Jokerit med gigantisk underskud for fjerde sæson i træk

Foto: Jan Korsgaard

Der er mennesker med mange penge, der holder hånden over den finske KHL-klub Jokerit Helsinki, der som bekendt har fire danskere i staben. 

For fjerde sæson på stribe kommer den finske klub – der er den eneste fra “den vestlige ishockeyverden”, der spiller med i KHL – ud med et gigantisk underskud.

Ifølge den finske avis Ilta-Sanomat bliver minusset i Jokerits regnskab denne gang på 12,5 millioner Euro eller det, der svarer til over 93 millioner danske kroner. Det er tallene fra sidste sæson, der nu gøres op. 

En voldsomt tab, der efter sigende blot holdes oppe af de russiske delejere Gennadi Timschenko og Roman Rotenberg, der ejer klubbens sammen med finske Harry Harkimo. Sidstnævnte forsøger for øjeblikket at sælge sin ejerandel af klubben, der altså virkelig lever på rigmændenes nåde. 

De seneste sæsoner har Jokerit haft underskud på 13,4 millioner, 15,4 millioner og 14,9 millioner Euro, hvilket altså svarer til, at klubben i sine fire første KHL-sæsoner har tabt næsten 417 millioner danske kroner, hvis man omregner til dagskurs. 

Det skal holdes op mod, at Jokerit i sidste sæson faktisk havde 10415 tilskuere i gennemsnit til klubbens hjemmekampe i KHL.