KHL: JOKERIT kvalificeret til kampen om Gagarin Cup

Foto: Jan Korsgaard

Danskerklubben Jokerit er klar til KHL’s slutspil, der for Helsinki-mandskabets vedkommende begynder 3. marts. Det blev slået fast tirsdag aften, da Nicklas Jensen scorede i Jokerits sikre 3-0-sejr hjemme over Traktor Chelyabinsk foran næsten 9000 begejstrede tilskuere.

Jensens mål til 3-0 blev assisteret af Peter Regin, der lagde et fremragende droppas til sin herningensiske kollega, der scorede sæsonmål nummer 15. Assisten var Regins nummer 17 i sæsonen. Fremragende danskermål og håb om playoff-succes for et Jokerit-hold, der er blevet kontinuerligt forstærket henover sæsonen.

Senest med den tidligere topscorer Steve Moses.

SKA St. Petersborg, CSKA Moskva og Lokomotiv Yaroslavl har ligeledes kvalificeret sig til slutspillet, mens ingen hold endnu har sikret sig ovre i den østlige konference.

De to danske defensivklipper Jesper Jensen Aabo og Oliver Lauridsen står med fire point i henholdsvis 40 og 47 grundspilskampe og har begge mellem 16 og 17 minutters istid i gennemsnit.

Peter Regin snitter 16:57 minutter pr. kamp og står med 23 point (6+17) i sine 47 kampe. Nicklas Jensen er dansk topscorer hos Jokerit med 15 mål og 16 assister, og han kan blive et giftigt våben i det kommende slutspil og ikke mindst for Danmark under VM i foråret.