KHL: JANNIK HANSEN VINDER GAGARIN CUP – uden at spille

Foto: Jan Korsgaard

Så har den første dansker sat sit aftryk på det største mesterskab i Europa. 

Jannik Hansen vandt i går Gagarin Cup med CSKA Moskva, da Maxim Mamin scorede til 3-2 i den fjerde kamp i finaleserien mod Avangard Omsk. Dermed vandt CSKA finaleserien med suveræne 4-0 og tog dermed den første CSKA-titel siden Sovjetunionens opløsning.

Ældre mennesker som undertegnede vil nok huske det suveræne CSKA-hold fra “dengang”, der stort set også udgjorde det suveræne “USSR-hold” på landsholdsplan, men det var altså først nu, at den traditionsrige klub endelig vandt i “nyere tid”.

En suveræn og uknækkelig defensiv udgjorde fundamentet for klubbens fremfærd i den her sæson, og holdet blev reelt kun udfordret i et par uger i sæsonen, nemlig i conference-finalen mod SKA St. Petersborg, der gik over syv kampe.

For Jannik Hansen var triumfen i går formentlig en lidt underlig omgang. Danskeren kom nemlig ikke på banen i hele finaleserien, og var altså sat på tribunen, da han endelig vandt en titel.

Med 56 kampe og 21 point i alt – grundspil og slutspil – havde Jannik Hansen dog en vis andel i titlen, men det er nok tvivlsomt, om han vender tilbage til Moskva og KHL i næste sæson efter at han på grund af indrejseproblemer tidligt på sæsonen måtte undvære sin familie i hele sæsonen i Moskva. 

I første omgang skrev han altså historie. Gagarin Cuppen har fået en dansk vinder!