KHL: Jannik Hansen: Her tæller KUN Gagarin Cup

Der er få timer til, at CSKA Moskva skyder første omgang af Gagarin Cup i gang. Og det er med den traditionsrige klub som storfavorit, at slutspillet i KHL skydes i gang. “Red and Blue Army”, som klubben kalder sig i disse år, har været fuldstændig overlegen i grundspillet og sidste sæsons finalenederlag mod AK Bars Kazan skal i den grad revancheres. 

I første kamp, der spilles 17:30 i eftermiddag dansk tid, bliver det uden Jannik Hansen, der er oversidder i den seks mand store udlændingetrup, hvor spillerne roterer og har roteret hele sæsonen. Derfor tager Hansen det også stile og roligt, at han må sidde på lægterne i dag. 

– Sådan har det været hele sæsonen. Det går på omgang, så sådan er det – selv om man selvfølgelig altid gerne vil spille kampene. Der har været nogle lange pauser i løbet af sæsonen, for kampene ligger ikke så tæt her, som de gør i NHL, siger den danske angriber.

CSKA Moskva møder i første runde Vityaz fra Podolsk, som ligger i omegnen af Moskva. Podolsk kneb sig ind i slutspillet på sidste spilledag og er den perfekte første runde-modstander for favoritterne.

– Selvfølgelig skal vi videre fra første runde, og logistisk er det også en perfekt lodtrækning for os. Vi har omkring 40 minutters bustur derud og det er jo noget helt andet end for eksempel at skulle flyve over et par tidszoner, siger Jannik Hansen i telefonen fra Moskva.

CSKA har vundet 53 ud af 62 grundspilskampe, og Jannik Hansen har fornemmet en så stor overlegenhed, at flere af nederlagene kun er kommet, fordi de bedste spillere er blevet sparet.

– Bredden er slet ikke så stor i KHL, som jeg har oplevet i NHL. Vi i CSKA og så St. Petersborg har større bredde og dybde på holdene. Der er et par hold eller tre mere, der også er stærke og så er der en mellemgruppe, mens der er lang afstand ned til de dårligste hold, vurderer Hansen. 

– For os er det kun Gagarin Cup, der tæller. Det er det eneste, der kan gøre sæsonen til en succes, pointerer Hansen. 

– Og for mig er det slet ikke så dumt et mål. Jeg har aldrig prøvet at vinde noget som senior, så det ville være rigtig fedt at vinde en titel. Det var også et af mine mål med at tage herover, siger CSKA-angriberen.

Hvordan er dine forventninger i forhold til at være på holdet i kamp to i serien. Kan du træne dig til en plads eller roterer I bare?

– Ingen anelse. Jeg tager ud for at se kampen i aften, og så må vi se, om jeg er med på de kæder, der hænger i rummet til næste kamp, kommer det knastørt fra Hansen.