KHL: Fortsætter uændret i den kommende sæson

Foto: Jan Korsgaard

KHL-direktørerne har været samlet i det årlige “Board of Governors”-møde, hvor det blandt meget andet besluttes, hvor mange hold, der skal tillades adgang til ligaen i den kommende sæson.

Sidste år blev to hold smidt ud på grund af manglende økonomisk duelighed, men denne gang var der ingen mandskaber, der “fik kniven”. 

Det betyder, at KHL nøjagtig som i denne sæson kommer til at bestå af 25 hold, fordelt på fire divisioner. Således blev hold som Slovan Bratislava og Admiral Vladivostok, der begge har været på kanten i forhold til økonomi, bevaret som franchises i verdens næststørste liga.

Men der varsles ændringer i de kommende sæsoner. 

– Ligaen har seriøse planer for yderligere udvikling i både Fjernøsten og Europa, sagde KHL-præsident Dmitry Chernyshenko efter mødet.

– Vi diskuterer mange optioner, både i øst og vest. Jeg har ikke hørt noget om to koreanske klubber, selv om vi hørte om, at de måske ville give det en  chance efter OL-turneringen. Vi ser ikke noget initiativ derfra for øjeblikket. Til gengæld synes kineserne villige til at etablere et hold mere. Der er stor interessse i Japan og i Uzbekistan er der åbnet en ny arena i hovedstaden Tashkent, hvorfra et hold tiltræder i VHL (ligaen lige under KHL) i næste sæson. 

– Blandt de europæiske nationer er de mest oplagte Frankrig og Tyskland. Det er ikke værd at vente på en ny lokation, der vil “please” alle. Det er et spørgsmål om prioritet. Hvis der er hold eller en lokalitet, der kan bidrage til ligaens udvkling, så kan problemerne blive fikset, siger han.