KHL: Farvel og tak til Jokerit efter tredje OT-nederlag på stribe

728 Vm org
Foto: Jan Korsgaard

For anden sæson på stribe måtte Jokerit Helsinki og den tre mand store danskerbesætning sige farvel og tak i utide og efter første runde af slutspillet.

Mens Regin og co. i fjor gik ind som favoritter i serien mod Torpedo Nizhny-Novgorod, så var Jokerit i denne sæson underdog mod grundspilsvinderen CSKA Moskva.

Og spillerne fra den finske storklub sled og slæbte gennem hele serien og trak favoritterne ud i en jævnbyrdig åbningskamp og tre gange overtid. Den sidste her til aften, hvor CSKA for tredje gang på stribe afgjorde kampen i den ekstra periode.

Efter 0-0 på 60 minutter var Geoff Platt – hviderusseren med de meget canadiske aner – på spil for hovedstadsklubben, da han i det 16. minut af overtiden gik “køkkenvejen” og afgjorde kampen for CSKA.

Vel ikke alt for overbevisende målmandsspil af Ryan Zapolski i Jokerit-målet, som det ses i klippet nedenfor.

Stor, stor skuffelse for Jokerit, der udover økonomisk underskud nu også kunne se de sportslige muligheder slippe væk for anden sæson i træk. Ingen tvivl om, at der bliver nogle konsekvenser af det svingende grundspil og den tidlige playoff-exit.

Godt 24 minutter til hver af danskerne i trioen i aften – alle tre har dog kontrakt i den kommende sæson. Og hvem ved, om Philip Larsen kunne tænkes at vende tilbage fra Vancouver? Vel næppe noget usandsynligt scenarie.