KHL: Estland vil også med

Estlands hovedstad Tallinn har for nylig fået en ny arena, Tondiraba Ice Rink, som holder i underkanten af 6000 tilskuere, og nu vil esterne også have deres eget hold i KHL. Det skriver den russiske portal R-Sport, som er citeret flere steder rundt omkring i regionen.

Den estiske organisation, klubben skal gå under navnet Ilves Tallinn, har allerede sendt en ansøgning ind, der er støttet af både lokale og statslige myndigheder. Det er en tidligere estisk landsholdsspiller i basketball, Heino Enden, der står bag projektet, der blandt andre har Estonian Air som et af firmaerne, der skulle være rede til at skyde penge i KHL-projektet.

Næste skridt er et møde med KHL-organisationen, og esternes ønske var tilsyneladende allerede at være med i Kontinental Hockey League fra den kommende sæson 2016/17.

Det afvises dog i første omgang af KHL, skriver R-sport ligeledes, men mon Ilves Tallinn er på plads til 2017/18-sæsonen, hvis planerne holder ved.

Kommer Estland ikke med i næste omgang, skulle der til gengæld være realitetsforhandlinger mellem KHL og en kinesisk organisation med hovedkvarter i Beijing. Planen er, at Kina er repræsenteret i ligaen næste sæson.