Keld Bjerrum ind i ishockeyens Hall of Fame

En af de helt store i dansk ishockeys historie får i morgen sin fortjente ære i forbindelse med semifinalekampen i Granly Hockey Arena mellem Esbjerg og SønderjyskE.

Det er den vestjyske legende Keld Bjerrum, der hædres og kommer med i ishockeyens Hall of Fame. Han bliver den syvende danske ishockeyspiller, der kommer ind sportens Hall of Fame.

Tidligere er Jesper Duus (2012), Heinz Ehlers (2014), Jens Nielsen (2014), Jørgen Hviid (2014), Per Holten Møller (2015) og Frits Nielsen (2015) blevet valgt ind.

– Det er en stor ære at komme i Hall of Fame. Jeg er meget glad og stolt. Ishockeyen har fyldt meget i mit og min families liv, siger han til BT.

Keld Bjerrum var Mr. Esbjerg i den første generation af vestjysk ishockey, og han var dominerende både som spiller, træner og mentor i klubben og såmænd også med til at skubbe andre klubber i gang. Han begyndte sin divisionskarriere, da Esbjerg steg ind i 1. division i 1960/61 og først sidst i 70’erne stoppede han sin karriere på byens bedste ishockeyhold.

Alle Bjerrums tre sønner, Kristian, Thomas og Mikkel, blev også danske mestre, så på den måde har Bjerrum-klanen sat et markant præg på esbjergensisk ishockey – og 74-årige Keld Bjerrum får i morgen sin fortjente hyldest for sit markante aftryk på dansk ishockey.

Mere om Keld Bjerrum i morgen her på FACEOFF