Kedelig dansker-dag på kontoret

NHL havde fire kampe at byde på søndag aften/nat, to af dem med dansk deltagelse i form af Frans Nielsen og Jannik Hansen.

Frans Nielsen og hans New York Islanders tabte hjemme til Boston Bruins med 1-2 i ordinær tid i en kamp, som Islanders ellers havde flest skud i. 37-27 vandt hjemmeholdet skudstatistikken med, men det hjalp ikke noget.

Boston scorede både til 1-0 i første periode ved Ryan Spooner i powerplay og i anden periode ved Patrice Bergeron til 2-0, før Islanders kom på tavlen.

Frans Nielsen havde tredjesidste stav på, i en fem mod tre-situation for hjemmeholdet, da Johnny Boychuk smadrede pucken i kassen. Desværre lykkedes det ikke for hjemmeholdet at få bragt balance i regnskabet og kunne derfor se de to points glide dem af hænde.

Frans Nielsen blev udover assisten noteret for 18.11 minutters istid, 2 skud på mål og 0 i +/- og en to minutters udvisning.

Hansen tabte også
Vanvouver Canucks og Jannik Hansen var på besøg hos New Jersey Devils og her løb hjemmeholdet med sejren efter overtid. Canucks havde ellers kæmpet sig tilbage fra at have været nede med 3-1 til at komme op på uafgjort i anden periode.

Kampen var generelt hårdt spillet og der blev uddelt tre game misconducts og hele 11 to minutters udvisninger.

Det var Kyle Palmeiri, der afgjorde i overtiden for hjemmeholdet, som dermed må siges at være i god form for tiden. 4 sejre i de seneste 5 kampe.

Jannik Hansen spillede ikke nogen nævneværdig rolle i kampen og kunne noteres for hele -2 i +/- og godt 15 minutters tid på isen.

Sejre til Blackhawks og Stars
Chicago Blackhawks vandt hjemme over Edmonton Oilers med 4-2 efter hjemmeholdet fik en stor kamp fra rookien Artemi Panarin, der scorede 2 mål i første periode og tilføjede en assist i tredje periode.

De canadiske gæster bed ellers godt fra sig og i sær i anden periode havde de hjemmeholdet på hælene med hele 22 skud på mål, dog stod Corey Crawford i vejen for alle forsøgene i de midterste tyve spille minutter.

Udover Panarin, spillede superstjernen Patrick Kane også en stor kamp, han noterede sig for 1 mål og 3 assister og var sammen med Panarin, mændende bag sejren.

I Detroit havde hjemmeholdet Red Wings besøg af formstærke Dallas Stars og her var det udeholdet fra Dallas som kunne tage begge points med en 4-1 sejr.

Dallas spillede kynisk i store dele af kampen og spillede solid udebane hockey, hvor imod hjemmeholdet havde mere tid med pucken men ikke kom frem til nær så mange farlige chancer.

Ved stillingen 2-1 til Dallas i midten af tredje periode, opstod der dog en kontroversiel hændelse, da Red Wings Jonathan Ericsson bliver tacklet i hovedet af en hoppende Ales Hemsky, umiddelbart en åbenlys straf til tjekken, men i stedet bliver Ericsson idømt en to minutters udvisning for roughing, da han efterfølgende griber fat i Hemsky for at fortælle tjekken nogle alvors ord.

Stars lukker efterfølgende kampen med to mål i tomt net, da hjemmeholdet var tvunget til at satse for at komme tilbage i kampen.

Kampens spiller blev svenske John Klingenberg med to assister.

Nattens resultater:

Detroit Red Wings – Dallas Stars 1-4

New York Islanders – Boston Bruins 1-2

New Jersey Devils – Vancouver Canucks 4-3 (OT)

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 4-2