Karvinen og Finland skabte det kvindelige “Miracle on Ice”

Foto: Jan Korsgaard

Aldrig nogensinde i ishockeyhistorien havde Canada tabt til en anden nation end USA ved en IIHF-turnering for kvinder, det være sig VM eller OL.

Lige indtil lørdag 1. april 2017.

Her vandt Finland 4-3 over Canada og skabte på den måde et vildt historisk resultat, der sendte chokbølger ud over hele ishockeyverdenen.

Tidligere på sæsonen sagde Michelle Karvinen til Faceoff.dk, at det var de finske kvinders helt store drøm at drille Canada ved OL i 2018, og finnerne må have fået en vis optimisme efter 4-3-sejren.

780 tilskuere overværede kampen ved VM i Plymouth i USA, og Canada – der normalt sidder tungt på skudstatistikken – vandt “kun” skuddene med 38-26 mod finnerne, så dominansen mod en af “de øvrige nationer” var altså heller ikke så stor som normalt.

Michelle Karvinen kom for en enkelt gangs skyld ikke på pointlisten hos finnerne og noterede sig -3 i plus/minus-statistikken, men det var hun formentlig helt ligeglad med midt i sejrsjublen.

Canada kan – trods nederlag til både USA og Finland – stadig sikre sig direkte adgang til semifinalen med en sejr på et mål over Rusland, forudsat, at Finland ikke skaber endnu en sensation og tager point mod USA.

USA er sikre på at gå videre til semifinalen fra A-puljen, mens Finland, Rusland og Canada altså kæmper om den anden plads.

I B-puljen er Tyskland klar til kvartfinalen, mens enten Schweiz eller Sverige også går videre. Tjekkiet skal ud i nedrykningskampe bedst af tre mod enten Schweiz eller Sverige.

Her højdepunkterne fra det finske Miracle on Ice:

Her vores Michelle Karvinen-interview fra tidligere på sæsonen: