Karvinen og co. fik potentielt sejrsmål annulleret – og tabte VM-finale i straffeslag

Sikke et drama i aftes i finske Espoo, hvor de finske kvinder med Michelle Karvinen som toneangivende troede, at de havde brudt det nordamerikanske VM-monopol, da Petra Nieminen godt halvvejs inde i overtidsperioden med USA scorede til 2-1. 

Finnerne havde allerede smidt handsker og hjelme og jublede helt vildt, og på nationalt finsk tv blev valgaftenen afbrudt med meldingen om at de finske løver havde vundet VM på hjemmebane i Espoo.

MEN – efter en næsten uendelig lang granskning af situationen blev det besluttet, at der blev begået en målmands-interferenc mod den amerikanske målmand Alex Rigsby. Finnerne måtte tage hjelme og handsker på igen og fortsætte kampen, der endte i straffeslag.

Her blev samme Rigsby den store helt, da hun tog fire af fem straffeslag – heriblandt Michelle Karvinens forsøg – og et virkelig underligt udført forsøg af Susanna Tapani, der skulle score for at holde finnerne inde i kampen til sidst. USA scorede to gange i straffeslagene, og det var altså nok.

Dermed har USA og Canada stadig delt samtlige kvindernes VM-guldmedaljer mellem sig. Men tættere på at bryde duopolet kunne man knapt komme end det finnerne leverede i går. 

Fremragende præstation af Karvinen og co. Her den kontroversielle situation, hvor målet blev annulleret.