Karlsson: Ovechkin vil løfte Rusland mentalt

Foto: Jan Korsgaard

Danmark har godt og vel fem procents chance for at matche Rusland i morgendagens VM-møde, sagde den danske landstræner Janne Karlsson ifølge det russiske medie R-Sport til de russiske journalister i dag.

Danskerne er naturligvis pludselig røget i russisk fokus på grund af det indbyrdes møde i Moskva i morgen, hvor Rusland formentlig stiller med Alexander Ovechkin.

Superstjernen gik ifølge historierne nærmest direkte fra bruseren i Pittsburgh og tog den første og bedste flyver til Europa, og han vil – vurderer Janne Karlsson – give hjemmeholdet et skud selvtillid, og det ikke kun på det spillemæssige plan.

– Selvfølgelig styrker han det russiske hold, fordi han er en verdensklassespiller. Men det vigtigste er, at han kan lide det pres, der eksisterer omkring holdet. Desuden spiller han bedst under stor opmærksomhed og vil løfte det russiske hold mentalt, sagde Janne Karlsson ifølge R-Sport.

Da Danmark senest mødte Rusland i Moskva – tilbage ved VM i 2007 – blev et ungt dansk hold kværnet totalt af den store røde maskine. Rusland vandt 9-1 i en kamp, hvor det kunne have gået meget værre. Heldigvis er det danske hold vokset i rutine og modenhed siden dengang, men en sværere opgave end Rusland på udebane er vanskelig at finde i international ishockey.