Kaptajnen jubler over ny satsning på kvindelandsholdet

Foto: Jan Korsgaard

Det er ikke længe siden, det kom frem, at dansk kvindeishockeyen får store midler og muligheder frem mod OL-kvalifikationen til Beijing 2022, der er det helt store mål. Landsholdet er netop blevet tildelt 655.000 kroner af DIF’s initiativpulje, og de penge løfter landsholdets budget for 2019 helt op på halvanden million kroner. Det er et hidtil uset beløb. 

Landsholdets kaptajn, Josefine Jakobsen, glæder sig:

– Gennem flere sæsoner har vi haft et stort potentiale, og nu har vi endelig den rette mulighed for at få det forløst med de nye ressourcer. Penge alene kan ikke gøre det, og vi spillere er selvfølgelig også klar til at arbejde ekstra hårdt frem mod OL i 2022.

– Vi har en stærk bruttotrup og mange dygtige skøjteløbere. Fysisk kan vi forbedre os, og vi skal finde en disciplin frem på landsholdet, der gør, at vi alle er villige til at ofre det lidt ekstra og træne som absolutte eliteidrætsudøvere. Der skal stilles krav til os, og vi skal samles oftere for at tage det sidste skridt frem mod verdenstop- pen, siger hun.

Danmark var i 2010 blot en enkelt kamp fra at kvalificere sig til OL i Vancouver, og dengang var Josefine Jakobsen også med. I dag spiller hun for den svenske storklub Djurgården som en af godt 15 danske kvinder, der spiller på højt plan i udlandet.

– Jeg er af ”den ældre generation” og har på tidspunkter overvejet at stoppe karrieren på landsholdet. Men nu har jeg fået fornyet drømmen om OL og VM i den bedste gruppe, og det vil være stort at nå så langt med landsholdet.

– Vi har allerede fået sendt gode signaler med en ny dygtig svensk træner i Fredrik Glader, og sammen med den forhøjede økonomi er det tegn på, at man går ”all in” med kvindelandsholdet. Jeg er klar til at tage med på den her rejse og er sikker på, at nyheden kommer til at sprede kæmpe glæde i landsholdstruppen, siger den danske kaptajn.