Kangasniemi-hattrick og Rungsted-sejr

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted-SønderjyskE 4-2 (1-2,1-0,2-0) Rungsted har defintivt krammet på SønderjyskE i indeværende sæson. For fjerde gang på stribe – inklusive en overtidssejr – lykkedes det for nordsjællænderne at besejre de forsvarende mestre. Rungsted endte med at vinde 4-2, efter en tredje periode, hvor hjemmeholdet sled og slæbte sig til sejren via høj arbejdsmoral.

Antti Kangasniemi blev kampens helt store helt, da han scorede Rungsteds tre første mål og dermed stod for et hattrick.

SønderjyskE bragte sig ellers foran 1-0, da Rungsteds Anders Grönlund mistede pucken bag eget mål, efter at han havde haft masser af tid til at få den rundt i banden. Spelling erobrede skiven, og og fandt Mark Lee fri foran mål. Canadieren scorede sikkert bag Sebastian Feuk.

Der var spillet knap otte minutter, men Rungsted-supporterne skulle ikke vente mere end 29 sekunder før der var udlignet. Det var Daniel H. Nielsen, der lagde pucken på mål, og Antti Kangasniemi, der styrede den ind. Der var første point til Tuomas Santavuori for hjemmeholdet, der dog kom bagud inden pausen.

Efter et lille kvarter scorede Cory Quirk på en assist fra Mark Lee, og sønderjyderne var gennemgående skarpest i første periode – og syntes også at have en lille gear ekstra i midtperioden.

Men i en powerplay-situation fem minutter før anden pause, dummede gæsterne sig. Antti Kangasniemi – i stigende form for Rungsted – brød en pasning, tog fat i pucken, transporterede den mod mål og passerede landsmanden Myllykoski i gæsternes bur. 2-2 efter anden periode.

Tredje periode tilhørte hjemmeholdet, der arbejdede stenhårdt og syntes at være mere opsatte på sejren end gæsterne. Det gav bonus efter små 54 minutter, da Morten Green – også stærkt spillende i aften – kom bag mål og fandt Kangasniemi til 3-2-målet.

William Boysen scorede til 4-2 i tomt bur, liga da Joni Myllykoski havde forladt målet.

Boysens scoring kom før SønderjyskE fik forceret til sidst – og i det hele taget fik gæsterne slet ikke lagt noget pres i tredje periode.

Begge hold havde nye finner i lineuppen: Tuomas Santavuori var inde i førstekæden hos Rungsted med Morten Green og Ossi Saarinen, mens Antti Hölli hos SønderjyskE havde fået plads i tredjekæden med Anders Førster og Scott Campbell.