Kan Mosienko være på vej tilbage til Danmark?

Ok, det er en ren spekulationshistorie, det indrømmer vi. Uden hold i andet end spekulationer.

Men den lille dygtige centerspiller Tyler Mosienko, der forlod Danmark i noget, der lignede skam efter matchfixingskandalen i Esbjerg for nogle sæsoner siden, kan måske være på vej tilbage til dansk ishockey.

I hvert fald har han med øjeblikkelig virkning og til stor fortrydelse for Sheffield Steelers forladt den britiske klub og benyttet sig af en klausul i sin kontrakt, der betyder, at han kan skifte, hvis han får et bedre tilbud.

Den tidligere Aalborg-træner Paul Thompson, nu træner i Sheffield Steelers, siger til klubbens hjemmeside.

– Tyler kom til mig tidligere på ugen og forklarede, at han ønskede at forlade os og drage til det europæiske fastland. Hans beslutning var overraskende, eftersom vi var glade for ham og bestemt ønskede at bevare Tyler som en del af vores hold.

– Vi har prøvet alt, hvad vi overhovedet kunne for at beholde ham, men ønske er at forlade os. Tyler har en klausul, som tillader ham at skifte, hvis der bliver betalt en transfersum for ham af hans nye klub, og lige nu afventer vi stadig den betaling, siger Paul Thompson.

Og så kan man jo begynde at spekulere i, at der formentlig er i hvert fald tre-fire danske klubber, der på den ene eller anden måde kunne finde til en Mosienko, der er afprøvet som bærende spiller i Metal Ligaen.

Eller måske dukker han op et helt andet sted i Europa i de kommende dage/uger.