Kan Frölunda genvinde den svenske trone?

Faceoff-online.dk fejrer starten af den svenske sæson med en gennemgang af danskerholdene med fokus på de rød-hvide spillere. Her Oliver Lauridsens Frölunda Indians.

Trods en stor udskiftning af semifinaleholdet fra Göteborg fra i fjor, ligner det alligevel et, hvis ikke styrket, så hvert fald et hold på niveau med det fra i fjor.

Her blev Frölunda toer i grundspillet, men tabte til Växjö, da finalepladsen var i spil.

Set med danske briller bliver det selvfølgelig spændende at se om Oliver Lauridsen kommer til at gøre det godt. Istiden og tilliden skal han nok få, spørgsmålet er så bare, om han kan betale holdet og trænerteamet tilbage med godt spil.

Oliver Lauridsen er ikke specifikt hentet ind for at erstatte en gammel skikkelse, men derimod kommet til klubben, for at give noget tyngde og fysik på holdet. Og kigger man på den 108 kilo tunge danske viking, så kan man vist ikke benægte det giver holdet en masse fysik.

Det bliver især spændende at se, om hans fysiske spillestil passer godt til de større europæiske isflader, eller om det bliver et mindre vellykket ophold i det svenske.

Usikker målmandspost
Profiler som Mathis Olimb, Eric Gustafsson og Mikael Wikstrand har taget svingdøren, hvor Spencer Abott og Henrik Tömmernes er hentet ind, for at udfylde hullerne, som de tre efterlader.

Hvor den danske viking Lauridsen er hentet for at rydde op foran Frölundas mål, så skal holdet krydse fingre for, at backer som Henrik Tömmernes, Elias Fälth og Lukas Bengtsson lever op til forventningerne, for så er den offensive produktion fra backerne sikret denne sæson.

På målmandsposten er 23-årige Johan Gustafsson hentet hjem fra Nordamerika, men det er ikke ensbetydende med, at han går direkte ind på kassen.

En blanding af et mindre vellykket ophold i både AHL og ECHL og en Lasse Johansson, som havde et stort slutspil i sidste sæson, gør, at kampen i målet også bliver spændende at følge.

Hvis Gustafsson til gengæld finder tilbage til den samme form, som han havde i Luleå inden han drog over Atlanten, så står Frölunda rigtigt stærkt i målet.

Oppe foran skal holdet sætte sin lid til førnævnte nyindkøb Spencer Abott, unge Andreas Johnson og gode, gamle Joel Lundqvist.

Hvis ikke Dallas Stars beholder Mattias Janmark og sender ham tilbage til Göteborg, kan han også gå hen og blive et farligt våben i indianernes offensiv.

Kaptajn Lundqvist
Der er spillere der nok laver flere point end Joel Lundqvist denne sæson, men man kan ikke tage fra ham, at han er en rigtig ‘vinnarskalle’ og den naturlige kaptajn på et Frölunda-hold, der har en god blanding af unge- og erfarne spillere.

En spiller, der altid går forrest, om så det er en løs puck eller et skud der skal blokeres og han bliver derfor en utrolig vigtig brik denne sæson.

20-årige Andreas Johnsson må siges at have slået sit navn fast i SHL trods sin unge alder.

Hvis han lægger mere til sit spil fra sidste sæson, hvor han med 35 point i 55 kampe og et halvt point i snit i slutspillet, var en vigtig del af det Frölunda-mandskab, som spillede sig til semifinalerne, har holdet fra Göteborg en yderst farlig herre her.

Selvom Frölunda har skilt sig af med de store kanoner inden denne sæson, så ser det ud som, at holdet har fået fyldt hullerne fint ud, og at man tilmed har givet holdet noget bredde.

Holdet ser skarpt ud, og med en gruppesejr over JYP (Finland) og Sheffield Steelers (England) i CHL, har optakten til ligaen været helt optimal.

BONUS: Joel Lundqvist skal til og i gang med sin trettende sæson på Frölundas førstehold. Dette på trods af en afstikker til Nordamerika i tre sæsoner og sine “kun” 33 år.
I syv af de tretten sæsoner har han såmænd også været kaptajn.

OBS: Vurderingerne af holdene er skrevet før SHL-sæsonen er startet.