Kæmpe nordamerikansk VM-forstærkning til Kasakhstan

Kasakhstan er oprykkere til den bedste VM-gruppe og har i mange sæsoner taget elevatoren op og ned mellem topdivisionen og Division IA. Ishockey er en stor sport i landet, og KHL-holdet Barys Astana er det absolutte ishockeyflagskib i landet, der også har en velfungerende lokal liga.

Nu VIL Kasakhstan også forsøge at blive oppe blandt de 16 bedste nationer og møder faktisk Danmark i den sidste gruppekamp i Moskva. Forhåbentlig bliver det ikke en skæbnekamp set med danske øjne, men uanset hvad, så bliver det et væsentlig forstærket Kasakhstan-mandskab, der møder op til VM og kampen mod Danmark.

Kasakhstan har nemlig forstærket sig med tre stærke og nationaliserede canadiere, der alle stiller op for nationen ved det kommende VM – og sætter prikken over i’et på et i forvejen glimrende mandskab. Brandon Bochenski, Dustin Boyd og Nigel Dawes kommer alle med væsentlig erfaring fra KHL og Barys Astana.

Brandon Bochenski (34), amerikaner, kommer med 159 NHL-kampe på sit cv, og han har i de seneste to sæsoner været kaptajn for Barys Astana. 29-årige Dustin Boyd (Canada) står tidligere i karrieren med hele 229 kampe i NHL, og han har spillet fem sæsoner i Astana som en af de absolut førende spillere på holdet.

Også en anden af canadisk oprindelse, Nigel Dawes, kommer med et markant antal NHL-kampe (223) på sit cv, og ramte desuden 300 KHL-kampe i denne sæson.

I forvejen er canadieren Kevin Dallman tilknyttet Kasakhstans landshold, som dermed får et heftigt nordamerikansk præg. Og kasakkerne bliver formentlig ikke nogen nem opgave at arbejde med. Hverken for Danmark eller de øvrige nationer i VM’s pulje A.

Her møder Kasakhstan Schweiz i den første kamp, der spilles 7. maj.